ΤΡΙΑΘΛΟ

Έχασε το χρυσό, για να βοηθήσει τον αδελφό του να ζήσει

Έχασε το χρυσό, για να βοηθήσει τον αδελφό του να ζήσει

Ο Jonny Brownlee κατέρρευσε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του αγώνα τριάθλου που διεξήχθη στο Μεξικό και ενώ διεκδικούσε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Ο αδελφός του, Alistair μπορούσε να κόψει πρώτος το νήμα. Είχε όμως, κάτι πιο σημαντικό να κάνει.

Πριν σου πω τι έγινε στην πόλη Cozumel του Mexico, θα χρειαστεί να σου εξηγήσω ότι η διοργάνωση ITU World Triathlon Series είναι σειρά αγώνων στο τρίαθλο. Περιλαμβάνει οκτώ γύρους που καταλήγουν στο Grand Finale. Το χρηματικό ποσό που μοιράζονται οι αθλητές, ανάλογα με τις θέσεις που τερματίζουν, ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Πάμε λοιπόν, σε αυτό που έγινε στο Mexico.

O Jonny Brownlee, αργυρός Ολυμπιονίηκης στο Ρίο, μπήκε στην τελευταία κούρσα της χρονιάς, ως δεύτερος στη γενική κατάταξη, πίσω από τον Ισπανό Mario Mola.

Ο αδελφός του, Alistair, χρυσός στους τελευταίους Αγώνες, είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία. Αυτό λοιπόν, που χρειαζόταν ο Jonny για να πάρει τον τίτλο ήταν να κερδίσει και να μην τερματίσει ο Mola σε θέση υψηλότερη από την τέταρτη. Ό,τι ακριβώς συνέβαινε δηλαδή, όπως οι αθλητές έμπαιναν στην τελική ευθεία στο τρέξιμο -αφότου είχαν ολοκληρώσει την κολύμβηση και την ποδηλασία.

Ο Jonny που λες, έδειχνε να μπαίνει άνετος στο τελευταίο χιλιόμετρο (από τα 10χλμ της διαδικασίας), όταν άρχισε να παραπατάει. Έδειχνε να μην μπορεί να σταθεί όρθιος, πόσω μάλλον να τρέξει. Σταμάτησε στην άκρη του δρόμου, για να πιει μια γουλιά νερό, μήπως και ανακτήσει τις δυνάμεις του. Εκεί τον πέτυχε ο Alistair και όταν διαπίστωσε σε τι κατάσταση βρισκόταν, σταμάτησε, τον αγκάλιασε και τον συνόδευσε έως το τέλος της κούρσας.

Πριν διαμαρτυρηθείς για τη βοήθεια, να σου πω ότι επιτρέπεται από τους κανονισμούς, όταν αυτός που την προσφέρει είναι ένας από τους αθλητές. Εν πάση περιπτώσει, τα αδέλφια τερμάτισαν (ο Alistair έσπρωξε τον Jonny, ώστε να τερματίσει πριν από εκείνον, στη δεύτερη θέση), ο Mola ήταν πέμπτος και τελικά ο νικητής, με μόλις 4 πόντους διαφορά. Μόλις πέρασε τη γραμμή ο Jonny, δέχθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου ιατρική βοήθεια.

Έχασε το χρυσό, για να βοηθήσει τον αδελφό του να ζήσει

Ο Alistair είχε βρεθεί στη θέση του αδελφού του, στον αγώνα του Hyde Park το 2010 και είπε στο BBC πως "είναι η χειρότερη κατάσταση στην οποία μπορείς να βρεθείς. Νιώθεις να πνίγεσαι και δεν υπάρχουν πρώτες βοήθειες. Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Αυτό που έκανα για τον Jonny ήταν ανθρώπινη αντίδραση. Θα το έκανα και για όποιον άλλον ήταν στην ίδια κατάσταση". Ποια ήταν αυτή η κατάσταση; Οι γιατροί την περιέγραψαν ως "το πιο κοντινό σημείο που μπορείς να φτάσεις στο θάνατο, στον αθλητισμό".

Από το νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη ο Jonny, κατ' αρχάς ευχαρίστησε τον Alistair για την αφοσίωση του και μετά... τρολάρισε τον εαυτό του, σε διαδοχικά posts στο λογαριασμό που έχει στο Twitter.

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ