Δολοφονία στην Καλαμαριά: Στα δικαστήρια ο πατέρας του 20χρονου Κλεομένη – “Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου”

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πατέρας του 20χρονου Κλεομένη, που έχασε τη ζωή του στο αιματηρό επεισόδιο στην Καλαμαριά, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής και ζητώντας τη διαλεύκανση όλων των συνθηκών της δολοφονίας.
Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο και τον τεχνικό του σύμβουλο, ο πατέρας του 20χρονου Κλεομένη επισκέφθηκε την 1η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.
“Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου”, ανέφερε εξερχόμενος των δικαστηρίων, τονίζοντας ότι βιώνει ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές, αλλά διατηρεί εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Παράλληλα, μέσω του συνηγόρου του Νίκου Αλεξανδρή, κατατέθηκε αίτημα για άσκηση νέων διώξεων, με στόχο -όπως επισημάνθηκε- να διερευνηθούν πλήρως τόσο οι συνθήκες της δολοφονίας όσο και όσα ακολούθησαν μετά το περιστατικό.
Νωρίτερα, αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε και η μητέρα του 20χρονου, μέσω του δικηγόρου της Πάρι Σπυράτου, επισημαίνοντας ότι η οικογένεια αναμένει τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων που θα αποσαφηνίσουν ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων.
Για την υπόθεση, που φαίνεται να έχει οπαδικό υπόβαθρο, έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο άτομα. Ο 23χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και υποστηρίζει ότι ενήργησε σε άμυνα, ενώ ο 19χρονος, που βρισκόταν μαζί με το θύμα, διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, συμμορία και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμό.
Οι Αρχές αναζητούν ακόμη ένα άτομο που φέρεται να συμμετείχε στο επεισόδιο, ενώ η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη, με κρίσιμα στοιχεία να αναμένονται από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων.
Πηγή: NEWS24/7