ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε και συνελήφθη ο 12ος εμπλεκόμενος, αρνείται κάθε εμπλοκή

Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη έχουν πλέον συλληφθεί, καθώς παραδόθηκε και ο 12ος που διέφευγε. Αρνείται κάθε εμπλοκή, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Παραδόθηκε και συνελήφθη ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας στην περιοχή Χαριλάου και που, σύμφωνα με έναν εκ των συλληφθέντων (τον 21χρονο Έλληνα), λέγεται "Ντίνος", είναι Έλληνας, ηλικίας 25 ετών, με ύψος περίπου 1μ80 και γένια.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το άτομο αυτό είναι πιθανώς κάτοικος Ωραιοκάστρου, το βράδυ εκείνο φορούσε σκούφο και στο όχημα που οδηγούσε επέβαιναν τόσο ο δράστης που φέρεται να κρατούσε το φονικό δρεπάνι, ο νεαρός που φέρεται να κρατούσε το μαχαίρι αλλά και ο νεαρός που φέρεται να χτύπησε με στειλιάρι τον Άλκη.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 11 ατόμων, με τους 10 εξ αυτών να έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι από τις δικαστικές αρχές.

Ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου - Αρνείται κάθε εμπλοκή

"Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν".

Απολογείται ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Με τον 20χρονο που είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στις ελληνικές διωκτικές αρχές ολοκληρώνεται σήμερα ο κύκλος των απολογιών των έντεκα συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί στη μία μετά το μεσημέρι ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει τη δική του θέση για το φονικό επεισόδιο. Μέσω του συνηγόρου του είχε περιγράψει τον δικό του ρόλο ως «περιφερειακό».

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», φέρεται να είναι η θέση που διατυπώνει.

Ήδη για την υπόθεση έδωσαν εξηγήσεις στην ανακρίτρια οι δέκα συγκατηγορούμενοί του και ο ένας μετά τον άλλον οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση του 12ου ατόμου, του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση και κατονομάστηκε από κάποιους εκ των κατηγορουμένων με το μικρό του όνομα.

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ