ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Την Πέμπτη συνεχίζεται η εισαγγελική αγόρευση - "Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά"

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Την Πέμπτη συνεχίζεται η εισαγγελική αγόρευση - "Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά"
INTIME

Οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα από την αρχή μέχρι το τέλος χαρακτήρισε τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού η εισαγγελέας. Την Πέμπτη το δεύτερο μέρος της αγόρευσής της, όπως γράφει το NEWS24/7.

"Κεραυνούς" εξαπέλυσε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η επίθεση που δέχτηκε ο 19χρονος είχε αρχή μέση και τέλος, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν πείστηκε από τις συγνώμες που ακούστηκαν και από τους 12 κατηγορούμενους.

Η μαραθώνια διαδικασία ξεκίνησε το πρωί και διεκόπη το απόγευμα, μετά από έξι ώρες αγόρευσης, με την εισαγγελική λειτουργό να ολοκληρώνει μόλις το 1/3, όπως είπε, της πρότασής της.

"Η επίθεση των 40 δευτερολέπτων δεν έγινε τυχαία. Ήταν οργανωμένο και προσχεδιασμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Και αποδείχτηκε ο ανθρωποκτόνος δόλος εναντίον όλων των θυμάτων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλά παιδιά. Τα καλά παιδιά δεν κρατούν όπλα. Αυτά τα παιδιά ήταν γνώριμοι της αστυνομίας, όχι τα θύματα. Αυτά τα παιδιά ήταν αρματωμένοι σαν αστακοί", επισήμανε στην αγόρευσή της σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι κατηγορούμενοι δεν χρειαζόταν καμία πρόκληση για να επιτεθούν τόνισε η εισαγγελέας.

"Οι πέντε νέοι δεν είχαν τίποτα πάνω τους. Μόνον ένα αναψυκτικό, που μοιράστηκε ο Άλκης με τον Άγγελο. Αυτός ήταν ο εξοπλισμός τους. Και οι τέσσερις ήρθαν και κατέθεσαν μόνον όσα γνώριζαν. Κατέθεσαν μόνον την αλήθεια, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους", πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι η επίθεση, για την οποία κατηγορούνται 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων.

Υιοθετώντας τον όρο «ανορθόδοξος πόλεμος» που είχε χρησιμοποιήσει στην κατάθεσή του ο πατέρας του 'Αλκη για να περιγράψει το επίδικο οπαδικό επεισόδιο, η εισαγγελέας έκανε λόγο για «οργανωμένο έγκλημα», με τους δράστες να ενεργούν ως «καλοί και πειθαρχημένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από πάθη, φανατισμό και μίσος». «Εάν υπήρχε ίχνος ανθρωπιάς θα είχαν επιδείξει έλεος ή μετάνοια.

Συνέχισαν όμως μέχρι το τελευταίο κλάσμα του δευτερολέπτου, με λυσσαλέο μίσος και σκοπό την αφαίρεση ζωής. Αρκεί να πάρουν εκδίκηση για την ικανοποίηση του "εγώ" τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βουβή» επίθεση και «μεγαλείο βαρβαρότητας».

Ο "ιθύνων νους"

Αποτιμώντας κάθε πτυχή της υπόθεσης και αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και μαρτυρικών καταθέσεων, η κα Κλιάμπα αναφέρθηκε σε καθέναν από τους 12 κατηγορούμενους ξεχωριστά, καταλήγοντας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα ως προς τη συμμετοχή καθενός εξ αυτών στο έγκλημα.

Χαρακτήρισε ως "ιθύνοντα νου" της επίθεσης τον 1ο κατηγορούμενο, ο οποίος συνελήφθη χρονικά πρώτος και αποτέλεσε το κλειδί ώστε να φτάσουν οι διωκτικές Αρχές στα ίχνη των υπολοίπων προσώπων. Διέθετε "αρχηγική φυσιογνωμία" και «εμπειρία», ενώ "ήξερε να οργανώσει και να καθοδηγήσει τους "στρατιώτες" του" ανέφερε η εισαγγελέας για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο που φέρεται να έμεινε στο αυτοκίνητο.

Τοποθέτησε στο σημείο του φονικού- αποδίδοντας συμμετοχή στη δολοφονία του 'Αλκη- όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, εκτός από τον 6ο και τον 8ο, για τους οποίους είπε ότι δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος, λόγω χρόνου, όμως πρόσθεσε, πως η παρουσία τους ήταν "καθοριστική για την έκβαση του "πολέμου"".

Ειδικότερα, για τον 10ο κατηγορούμενο που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι, είπε ότι ενήργησε με "οργή και μίσος", χτυπώντας «αλύπητα» τον Άλκη και τα άλλα δύο θύματα για να πάρει εκδίκηση για προγενέστερο επεισόδιο όπου ο ίδιος υπήρξε θύμα. «Είχε τέτοιο μίσος που κάρφωσε το δρεπάνι σε όποιον βρέθηκε μπροστά του, σαν άλλος "σαμουράι", μόνο που οι σαμουράι ήταν γενναίοι πολεμιστές» επισήμανε η εισαγγελέας.

Όσον αφορά τον 12ο κατηγορούμενο, που απολογούμενος είχε πει ότι έκανε τον "ταξιτζή", η κα Κλιάμπα ανέφερε ότι συμμετείχε 37 δευτερόλεπτα στη βάρβαρη επίθεση. "Ούτε "σοφέρ", ούτε θεατής ήταν, προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι συμμετείχε ενεργά και αποφασιστικά, ορμώμενος από το ίδιο πάθος και μίσος για τον αιώνιο αντίπαλο (τον 'Αρη)" ήταν τα λόγια της εισαγγελικής λειτουργού.

"Για τον θάνατο του 'Αλκη φταίνε όλοι, ανάλογα με τη συμμετοχή τους", πρόσθεσε η ίδια, περιγράφοντας τους 12 κατηγορούμενους ως "εγκληματικές φυσιογνωμίες", παρόλο που οι ίδιοι "επιχείρησαν να παρουσιαστούν ως καλά παιδιά". Για τον τραυματισμό του κολλητού φίλου του 'Αλκη, η εισαγγελέας είπε ότι λίγο απείχε από τον θάνατο, τονίζοντας ότι εάν δεν έρχονταν οι οπαδοί του Άρη "το επεισόδιο θα έληγε με δύο νεκρούς".

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα αναμένεται να συνεχίσει την αγόρευσή της το πρωί της Πέμπτης όταν και θα κάνει γνωστή την πρότασή της επί των ποινών των 12 κατηγορουμένων.

Πηγή: News247.gr

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ