ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δολοφονία Άλκη: Έναν 21χρονο Έλληνα "δείχνουν" επτά συλληφθέντες ως δράστη του εγκλήματος

Δολοφονία Άλκη: Έναν 21χρονο Έλληνα "δείχνουν" επτά συλληφθέντες ως δράστη του εγκλήματος

Οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες "δείχνουν" ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του Άλκη, έναν 21χρονο Έλληνα υπήκοο, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Νεότερες πληροφορίες από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αναφέρουν πως ομόφωνα οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες "δείχνουν" ως δράστη της στυγερής δολοφονίας του Άλκη, έναν 21χρονο Έλληνα υπήκοο, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος.

Ο ίδιος φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες, όμως εντός, τη ημέρας, μετά και τις έρευνες στα ευρήματα (ίχνη αίματος στο δρεπάνι, δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA) αναμένεται να ταυτοποιηθεί ως ο δράστης, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Το χρονικό του μπαράζ των νέων συλλήψεων

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί όχι από αποτυπώματα αλλά από ανάλυση της άρσης τηλεπικοινωνιακού απορρήτου, βιντεοληπτικά υλικά, μαρτυρίες κλπ. όλοι οι εμπλεκόμενοι. Μόνο ένα αντικείμενο άλλωστε είχε βρεθεί στον χώρο και αυτό ήταν το μικρό δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα για τυχόν γενετικά ευρήματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Από τις Αρχές εκδόθηκαν χθες, 10 εντάλματα σύλληψης και αρχικά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις εκ των εμπλεκομένων, τρία άτομα ελληνικής και ένα αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23, 22, 20 και 21 ετών. Πέντε εκ των εμπλεκομένων έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις οπαδικής βίας. Ο 22χρονος ήταν οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ιδιοκτησίας του πατέρα του, το οποίο βρέθηκε μάλιστα κρυμμένο σε αρκετή απόσταση από την οικία του αλλά στην ίδια περιοχή.

Αργότερα το απόγευμα, συνελήφθησαν τέσσερα ακόμα άτομα, ελληνικής καταγωγής, δύο ηλικίας 21 ετών, ένας 20 και ένας 23 ετών. Μαζί με τον 23χρονο που συνελήφθη πρώτος, ο αριθμός των συλληφθέντων είναι πλέον εννέα. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αναμένεται να περάσουν σήμερα την πόρτα του εισαγγελέα, ενώ ο 23χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή για την απολογία του.

Στην πλειονότητά τους οι συλληφθέντες κρύβονταν σε σπίτια φίλων τους για να διαφύγουν της σύλληψης και μόλις δύο βρέθηκαν στις οικίες τους.

Καθώς όλοι οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν την ίδια κατηγορία για τέλεση ανθρωποκτονίας από κοινού, οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης θεωρούν πως κάποιοι συλληφθέντες στις απολογίες τους στον Ανακριτή ίσως θελήσουν να διαχωρίσουν τη θέση τους και να ομολογήσουν τον ρόλο που ο καθένας ξεχωριστά είχε στη συγκεκριμένη επίθεση, ώστε να φωτιστούν ακόμα περισσότερο όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Σε Αθήνα και Αλβανία οι έρευνες των Αρχών

Κάτοικος Αθηνών είναι ο 25χρονος ελληνικής καταγωγής που αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ παραμένει αναζητούμενος και ο 20χρονος, αλβανικής καταγωγής που έχει διαπιστωμένα διαφύγει στη χώρα του. Είναι οι δύο τελευταίοι δράστες, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα για την συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία του άτυχου 19χρονου Άλκη, στην περιοχή του Χαριλάου.

Για τον πρώτο είναι ενήμερες οι Αρχές στην Αττική ενώ για τον δεύτερο θα γίνουν ενέργειες ώστε να ενημερωθούν μέσω Interpol οι αλβανικές Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του 20χρονου, ο οποίος είναι φίλος του 23χρονου πρώτου συλληφθέντα και είχαν από κοινού απασχολήσει τις Αρχές και για την παρόμοια επίθεση του 2019, επίσης στην περιοχή του Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ