ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ

Δολοφονία Άλκη - Εισαγγελέας στη δίκη: "Κανείς δεν ήταν θεατής στο πεδίο της μάχης"

Δολοφονία Άλκη - Εισαγγελέας στη δίκη: "Κανείς δεν ήταν θεατής στο πεδίο της μάχης"
INTIME

Καταπέλτης και πάλι εναντίον των 12 κατηγορουμένων στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, κάνοντας λόγο για "ρεσιτάλ ερμηνείας" και "χάρτινο δίχτυ προστασίας" μεταξύ τους.

"Κεραυνούς" εξαπέλυσε κατά την πολύωρη αγόρευσή της, που είναι σε εξέλιξη, η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τονίζοντας πως ορισμένοι εξ’ αυτών έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας στις απολογίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, στην προσπάθεια τους να απλώσουν ένα "χάρτινο", όπως χαρακτήρισε, δίχτυ προστασίας μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το News247, η εισαγγελική λειτουργός Κυριακή Κλιάμπα, στην αγόρευση της σχολίασε εκτενώς τις απολογίες των κατηγορουμένων, επισημαίνοντας πως "τα ψέματα πάντα βγαίνουν στην επιφάνεια, όσο και αν οι δώδεκα επιχείρησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι λένε αλήθεια" για τα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο "ιθύνων νου" και "εμπνευστή της επίθεσης", ότι ήταν ο αρχηγός, και ο άνθρωπος που κατηύθυνε την καταδρομική επίθεση, αλλά και που έλεγχε την πορεία της και των “στρατιωτών” του.

"Απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που οργανώθηκε η επίθεση πρωτού φύγουν από τον σύνδεσμο, γιατί ο ίδιος ήταν αυτός που το οργάνωσε. Η αλήθεια όσο κι αν κρύβεται, έρχεται η στιγμή που λάμπει και ο κατηγορούμενος μάλλον αυτό δεν το γνώριζε. Παράλληλα, ο πρώτος κατηγορούμενος μάς είπε ότι δεν είδε σχεδόν τίποτα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καθώς δεν είχε ορατότητα όσο γινόταν η σφαγή.

Οι λέξεις 'δεν ξέρω' αλλά και οι μισοτελειωμένες φράσεις χωρίς νόημα, ήταν οι μόνες του απαντήσεις ενώπιόν μας. Μάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι άκουσε την ερώτηση 'τι ομάδα είστε;' αλλά και την απάντηση, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν άκουσε τις κραυγές του Άλκη όσο ήταν εκτός αυτού. Η θέση του γενικά είναι διαφορετική από των υπολοίπων, ήταν εκεί για να παρατηρεί και να συντονίζει. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που έλεγε κατά την διάρκεια της απολογίας του και αυτό φαίνεται από τις αντιφάσεις του αλλά και μισόλογά του".

Παρωδία χαρακτήρισε στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός την ομολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για την δολοφονία του Άλκη, όπως και τόνισε πως πρόκειται για μια κατασκευασμένη ομολογία, χωρίς να υπάρχει κάτι αυθόρμητο και ειλικρινές. "Η μνήμη του ήταν επιλεκτική όταν άκουγε το όνομα οποιουδήποτε άλλου κατηγορουμένου, και κυρίως του πρώτου. Έγινε μια τερατώδη προσπάθεια να μας πείσει για το ψέμα του. Έδωσε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο που μαχαίρωσε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία, χωρίς καμία από αυτές να βγάζει νόημα. Ακόμη και όταν 'ομολόγησε', αρχικά μας είπε ότι λογικά είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη στο πόδι, ενώ κατέληξε πως είναι σίγουρος για το θανατηφόρο χτύπημα, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε.

Μάλλον ξέχασε τα υπόλοιπα 40 χτυπήματα που είχαν ο Άγγελος και ο Άλκης. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κατηγορούμενος. Δεν ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όμως ευτυχώς, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί στο ακέραιο. Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το ψέμα του".

"Ο πλέον αναξιόπιστος κατηγορούμενος". Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε τον τρίτο κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της η κα Κλιάμπα, προσθέτοντας πως ο ίδιος έριχνε ένα 'χάρτινο δίχτυ προστασίας' για τον πρώτο και τον δωδέκατο κατηγορούμενο, χωρίς ωστόσο να γίνει πειστικός.

"Μας είπε κάκιστες δικαιολογίες και ανακάλεσε τα πάντα από όσα είχε καταθέσει στην ανακρίτρια, τα οποία δεν ήταν όλα ψέματα. Ακούσαμε ότι ο ίδιος δεν θυμάται καθόλου τον Άλκη, δηλαδή ένας άνθρωπος 2 μέτρα, για αυτόν ήταν αόρατος. Η αλήθεια είναι ότι συμμετείχε και αυτός σε αυτή τη βαρβαρότητα, και αυτό προσπαθούσε να καλύψει. Χτυπούσε αλύπητα και ανελέητα όποιον έβρισκε μπροστά του και ήταν για 45 δευτερόλεπτα στο σημείο της επίθεσης".

Τον ρόλο του υπαρχηγού φαίνεται πως είχε ο τέταρτος κατηγορούμενος σύμφωνα με την εισαγγελέα της Έδρας, καθώς ήταν αυτός που φρόντισε να μαζέψει όλους όσους γνώριζε στον σύνδεσμο, προκειμένου να πετύχουν την αριθμητική υπεροχή σε σχέση με τους πέντε νεαρούς.

"Με περίσσιο θράσος μας είπε ότι ξεκίνησαν την συμπλοκή εκείνοι (σ.σ. οι 5), χτυπώντας με το κράνος τον δεύτερο κατηγορούμενο. Έριξε δηλαδή την ευθύνη στα θύματα και ισχυρίστηκε πως ενώ οι δώδεκα τους περικύκλωσαν με όπλα και Fullface δεν έκαναν τίποτα, ενώ τα θύματα ήταν αυτά που ξεκίνησαν την συμπλοκή. Δεν ήταν συμπλοκή βέβαια, ήταν επίθεση, και μάλλον ο τέταρτος κατηγορούμενος δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της πράξης του και η αλήθεια έχει θαφτεί στο μυαλό του.

Προσπάθησε να μας αποδείξει ότι τα θύματα, ήταν οι θύτες. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο ψεύτη, με εξέπληξε ως προς την ευρηματικότητά του και την φαντασία του, δίνοντας ένα ρεσιτάλ ερμηνείας όταν προσπαθούσε να δικαιολογήσει την επιστροφή του στο πεδίο μάχης, ενώ είχε φύγει για να κυνηγήσει τον Σπύρο. Παρόλο που τα στοιχεία είναι ακράδαντα, ο ίδιος συνέχισε ακάθεκτος να ψευδολογεί, ενώ οι ισχυρισμοί του αντικρούονται από τα βίντεο".

Η αγόρευση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: News247.gr

TAGS ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ