ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ομόφωνα ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι
INTIME

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώ μετά την απόφαση του δικαστηρίου επικρατεί ένταση στην αίθουσα.

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης υπήρξε ένταση στο δικαστήριο από την πλευρά των κατηγορούμενων, με τη δίκη να διακόπτεται για μερικά λεπτά.

Η έδρα συμφώνησε με την πρόταση της εισαγγελέως και έκρινε ενόχους όλους τους κατηγορούμενους -ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχή τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο και η πρόεδρος του δικαστηρίου έκρινε 7 από τους κατηγορουμένους ένοχους για ανθρωποκτονία και τους υπόλοιπους 5 ένοχους για συνέργεια.

Για τον πρώτο φίλο του Άλκη, το δικαστήριο έκρινε 5 άτομα ένοχα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 7 για συνέργεια. Σε ό,τι αφορά στον τραυματισμό του δεύτερου φίλου του Άλκη, ένας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 11 για συνέργεια.

Αναλυτικά ο κάθε ένας από τους 12 κατηγορούμενους κρίθηκε ένοχος ως εξής:

  • Ο 1ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις απόπειρες ανθρωποκτονίας των ΑΒ και ΔΚ με ενδεχόμενο δόλο , για συμπλοκή, για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, για οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
  • Ο 2ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 3ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 4ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 5ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνέργεια στις δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία . Αθώος για οπλοχρησία.
  • Ο 6ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή και οπλοφορία. Αθώος για οπλοχρησία.
  • Ο 7ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 8ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμπλοκή. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 9ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 10ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 11ος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες, οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Ο 12ος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο , συνεργεία στις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο , συμπλοκή, κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Αθώος για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ, το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν δολοφόνοι και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες. Εντός της δικαστικής αίθουσας σηκώθηκε και πλακάτ που έγραφε "δικαιοσύνη για τον Άλκη".

Με την επανέναρξη της δίκης, θα λάβουν τον λόγο οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων, όσων κριθούν ένοχοι, προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων (π.χ. μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά, ειλικρινή μεταμέλεια, μετεφηβική ηλικία).

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση για τις ποινές. Θεωρείται δεδομένο ότι και οι δώδεκα θα ασκήσουν έφεση για να κριθούν σε δεύτερο βαθμό.

Η άφιξη των γονιών του Άλκη στο δικαστήριο
Η άφιξη των γονιών του Άλκη στο δικαστήριο INTIME NEWS

Ισχυρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης είναι ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας βρίσκονται φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίος οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά κάθονται συγγενείς των κατηγορούμενων.

Κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο απήθυνε προς τα μέλη και τους οπαδούς του ο Α.Σ. Άρης και σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα ως ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

"Καλούμε τον κόσμο του Άρη να δώσει μαζικά το «παρών» στα Δικαστήρια, σε μία μέρα – ορόσημο αναφορικά με την απόδοση δικαιοσύνης για τη στυγνή δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού, επειδή υποστήριζε τον Άρη. Ο Άλκης ήταν παιδί γεμάτο φως. Το φως να διώξει το σκοτάδι σ' αυτήν την πόλη. Ο Άλκης ζει" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Εντός των Δικαστηρίων αλλά και πέριξ αυτών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει ισχυρές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ομαλότητας της διαδικασίας και την αποφυγή κινδύνων έντασης.

Θυμηθείτε το θέμα του SPORT24 για τον αδικοχαμένο Άλκη:

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ