ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Ο "καθένας ξέρει τι έκανε", μόνο ένας ομολόγησε

Δίκη δολοφονίας Άλκη: Ο "καθένας ξέρει τι έκανε", μόνο ένας ομολόγησε
INTIME

Η πρόεδρος του δικαστηρίου κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας, με την ολοκλήρωση των απολογιών των δώδεκα κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Κυριάρχησε μία ομερτά, μόνο ένας ομολόγησε πως τον χτύπησε.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου κήρυξε τη λήξη της αποδεικτικής διαδικασίας το μεσημέρι της Πέμπτης (11/05), με την ολοκλήρωση των απολογιών των δώδεκα κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Στο πλαίσιο μιας οπαδικής "κουλτούρας", στις έξι δικασίμους των απολογιών κυριάρχησε μια ομερτά, με τους κατηγορουμένους να προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της ειλικρίνειας που απαιτούσε επιτακτικά η εισαγγελέας και το ακροατήριο, και τα όσα έχουν πραγματικά δει να λαμβάνουν χώρα στη δολοφονική επίθεση.

"Το τι έχουν κάνει οι άλλοι, το ξέρουν οι άλλοι"

Ο 9ος κατηγορούμενος, έχοντας ομολογήσει χτυπήματα με το karambit στον Άγγελο, κατά την απολογία του την Δευτέρα, ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του: "Το τι έχω κάνει, το ξέρω. Το τι έχουν κάνει οι άλλοι, το ξέρουν οι άλλοι". Στις έξι αυτές δικασίμους, ορισμένοι ανέλαβαν το μερίδιο, που θεωρούν οι ίδιοι ότι τους αναλογεί, ενώ άλλοι επέλεξαν να παρουσιάσουν μια δική τους εκδοχή. Ωστόσο μόνο δυο ήταν αυτοί που δέχθηκαν θετικά σχόλια από την εισαγγελέα της έδρας.

Ο 10ος κατηγορούμενος δέχθηκε τις λιγότερες ερωτήσεις από όλους τους άλλους, παρότι βαρύνεται με μια επιπλέον κατηγορία, αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας για τον φίλο του Άλκη, και παρά το γεγονός ότι το DNA του Άλκη και του Άγγελου εντοπίστηκε επάνω στο δρεπάνι με το οποίο επιτέθηκε, και το οποίο βρέθηκε πεσμένο στο σημείο του εγκλήματος.

Η εισαγγελέας τού είπε χαρακτηριστικά πριν ξεκινήσει: "Θα μπορούσα να σας υποβάλω πάνω από 150 ερωτήσεις. Θα σας κάνω μόνο τρεις". Οι τρεις ερωτήσεις αφορούσαν, τα δυο κινητά του τηλέφωνα, τη σχέση του με τον πρώτο κατηγορούμενο, και τον λόγο που επέλεξε το δρεπάνι.

Ο 11ος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο έχοντας ομολογήσει ότι έφερε ένα στειλιάρι, και παραδεχόμενος ότι χτύπησε και αυτός μόνο τον φίλο του Άλκη, Άγγελο. Όπως επισήμανε η πρόεδρος, τα χτυπήματά του ήταν πολλά με αποτέλεσμα να χτυπά μέχρι και έναν συγκατηγορούμενό του, γεγονός που προκάλεσε εύλογες απορίες, με την εισαγγελέα να τον ρωτά πώς εκτιμά ότι δημιουργήθηκαν τα τραύματα στα χέρια των δυο παιδιών, του Άγγελου και του Άλκη.

Ο 12ος κατηγορούμενος, οδηγός του λευκού Polo, μίλησε με λεπτομέρειες για το πως κινήθηκε το αμάξι του από την άφιξη στο σημείο της δολοφονίας και έπειτα, υποστηρίζοντας ότι δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, περιέγραψε πώς έκλεισε τις πόρτες του αυτοκινήτου, που είχαν μείνει ανοιχτές, και ότι έπειτα οδηγούσε αργά προς την οδό Σεφέρη, επειδή όπως δήλωσε σκεφτόταν αν ήθελε να φύγει ή όχι, δηλώνοντας ότι μόνο όταν κατέβηκαν από το αμάξι είδε τα όπλα που έφεραν οι συγκατηγορούμενοί του στα χέρια τους.

Όταν αυτοί επέστρεψαν στο αμάξι, ανέφερε ότι του είπαν ότι χτύπησαν ο ένας με μαχαίρι, ο άλλος με το δρεπάνι και ο τρίτος με το στειλιάρι. Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε εκ νέου για το τι είδε λέγοντας ότι "όλοι ψάχνουμε την αλήθεια", ο 12ος κατηγορούμενος απάντησε: "Μόνος του δεν μπορεί να πέθανε. Μακάρι να είχα κατέβει, να έβλεπα για να σας πω".

Τα "ορφανά" τραύματα

Υπενθυμίζεται ότι ο Άλκης Καμπανός πέραν του τραύματος στη μηριαία, έφερε δυο ρωγμώδη κατάγματα στο κεφάλι, ένα στο πίσω μέρος και ένα στον κρόταφο, πολλαπλά τραύματα στα χέρια καθώς προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι του, και δυο πλήγματα με νύσσον και τέμνον όργανο (όργανο με λάμα) στον αριστερό μηρό.

Μέσα στις πέντε αυτές δικασίμους, οι κατηγορούμενοι επέδειξαν διαφορετικό ύφος και διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές μεταξύ τους, ενώ άπαντες θέλησαν να ζητήσουν συγγνώμη. Ο πατέρας του Άλκη, Αριστείδης Καμπανός, είχε αναφέρει στην κατάθεση του στη δεύτερη δικάσιμο: "αν δεν θεωρούν ότι έχουν κάνει κάτι, γιατί μου ζητάνε συγγνώμη;".

Ο πρώτος, ο πέμπτος, ο όγδοος και ο δωδέκατος κατηγορούμενος ισχυρίζονται ότι δε βρέθηκαν ποτέ στο σημείο της δολοφονίας. Ο έβδομος, ο ένατος και ο εντέκατος κατηγορούμενος λένε ότι χτύπησαν μόνο τον Άγγελο, ενώ ο δέκατος μόνο τον Δημήτρη.

Ο τρίτος και ο τέταρτος ανέφεραν ότι κυνηγούσαν άτομα στην Πλαστήρα και δεν χτύπησαν κανέναν, ενώ ο πέμπτος ότι βρέθηκε στο σημείο και παρατηρούσε. Αυτόπτες μάρτυρες, και κατηγορούμενοι με τις απολογίες τους, τοποθετούν πάνω από τον Άλκη τρία με τέσσερα άτομα.

Κανείς από τους κατηγορουμένους -πλην του δεύτερου που παραδέχτηκε ότι έπληξε τη μηριαία αρτηρία στο δεξί μηρό- δεν ομολόγησε ότι χτύπησε τον Άλκη είτε στο κεφάλι, είτε στα χέρια, είτε στον αριστερό μηρό.

TAGS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ