ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στη φυλακή οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και τα άλλα ηγετικά στελέχη

Eurokinissi
Δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου λίγο πριν παραδοθεί

Στη φυλακή θα οδηγηθούν οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και τα άλλα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 άτομα, όπως αποφάσισε το δικαστήριο. Αναλυτικό ρεπορτάζ από το News24/7.

Στην φυλακή οδηγούνται τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης και η υπόλοιπη ηγετική ομάδα της Χρυσής αυγής, σύμφωνα με το News24/7. Συνολικά 38 καταδικασθέντες θα περάσουν την πόρτα του Κορυδαλλού. Ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο ΑΤ όπου και θα κρατηθεί για λίγη ώρα.

Αναστολή δόθηκε μόνο σε 12 άτομα. Στους Αρβανίτη, Αλεξόπουλο, Ζαρούλια και Κουκούτση επεβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Εκτός φυλακής μένουν και οι: Γ. Σκάλκος, Κ. Αντωνακόπουλος, Αρ. Δασκαλάκης, Γ. Δήμου, Θ. Μαρίας, Ιω. Καστρινός και Κ. Παπαδόπουλος. Εξ αυτών ορισμένοι έχουν πλέον τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε ΑΤ της περιοχής τους.

"Μέσα οι φασίστες, δολοφόνοι", "να σαπίσετε στη φυλακή γουρούνια, φασίστες" και "ο Παύλος ζει" φώναξαν από το ακροατήριο, όταν μπήκαν χειροπέδες στους καταδικασθέντες, ανάμεσά τους και στον Αρτ. Ματθαιόπουλο.

Μιχαλολιάκος: "Πηγαίνω φυλακή για τις ιδέες μου"

"Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τους εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ήταν στο πλευρό της ΧΑ ενάντια σε μια βρώμικη χούντα που υπάρχει στα ΜΜΕ, στην πολιτική ζωή της χώρας και στη δικαιοσύνη", είπε ο ηγέτης της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει το News24/7, στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου που δεν έδωσε καμιά αναστολή στα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Οδηγήθηκε στον προθάλαμο της δικαστικής αίθουσας και άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

Στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα βρέθηκαν συγγενείς, δικηγόροι και φίλοι του Παύλου Φύσσα που έπεσαν στην αγκαλιά της μόλις η Προεδρος έδωσε τη λήξη της συνεδρίασης. Έξω από την αίθουσα, δεκάδες άνθρωποι που είχα συγκεντρωθεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δίνοντας συγχαρητήρια στην πολιτική αγωγή.

Οι ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης:

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Ιωάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη

Πρώην Βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς ελαφρυντικό

Παναγιώτης Ηλιόπουλος: 7 έτη κάθειρξη

Νίκος Κούζηλος: 7 έτη κάθειρξη

Ελένη Ζαρούλια: 6 έτη κάθειρξη

Πολύβιος Ζησιμόπουλος: 6 έτη κάθειρξη

Αντώνης Γρέγος: 6 έτη κάθειρξη

Δημήτρης Κουκούτσης: 6 έτη κάθειρξη

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: 6 έτη κάθειρξη

Πρώην βουλευτές για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με ελαφρυντικό

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 5 έτη κάθειρξη

Μιχάλης Αρβανίτης: 5 έτη κάθειρξη

Ευστάθιος Μπούκουρας: 5 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

Νίκος Μίχος: 6 έτη κάθειρξη

Η απόφαση για τις αναστολές ήρθε δύο εβδομάδες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ ακολούθησαν αγορεύσεις της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία πρότεινε χορήγηση αναστολής σε όλους, πλήν του Γιώργου Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Στο διάστημα αυτό, τόσο ο Ιωάννης Λαγός όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπάθησαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία με τερτίπια, που οδήγησαν στη διακοπή της, με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέχρι να εκδοθεί σήμερα η τελική απόφαση που τους στέλνει στη φυλακή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ