ΤΡΙΑΘΛΟ

Δανιήλ και Δημάκη μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon

Δανιήλ και Δημάκη μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Energy Aquathlon Megara και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2016 στα Μέγαρα. Δανιήλ και Δημάκη οι μεγάλοι νικητές. Ποιοι επικράτησαν στον αγώνα τριάθλου της Κατερίνης.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη χθες, Κυριακή 29 Μαΐου, το Energy Aquathlon Megara και παράλληλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2016 στα Μέγαρα. Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, η Energy Races και ο Δήμος Μεγαρέων δια του νομικού προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος».

Η μέρα ήταν ιδανική για Aquathlon στην πολύ όμορφη παραλία “Βαρέα” των Μεγάρων και περισσότεροι από 160 αθλητές και αθλούμενοι κάθε ηλικίας πήραν μέρος στους αγώνες που περιελάμβαναν διαδοχικά Κολύμβηση και Τρέξιμο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα ήταν ο Γιώργος Δανιήλ και η Ντενίζ Δημάκη που κατέκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Η μέρα ξεκίνησε με την μεγάλη απόσταση ανδρών και γυναικών που περιελάμβανε 1χλμ κολύμβησης και 5χλμ τρέξιμο. Στους Άνδρες ο Γιώργος Δανιήλ πήρε από την κολύμβηση το προβάδισμα έναντι του Παναγιώτη Δημόπουλου. Στο τρέξιμο, ο Δημόπουλος προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά, αλλά ο Δανιήλ, αποδείχτηκε πολύ δυνατός και κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη με χρόνο 31:17. Ο Δημόπουλος τερμάτισε δεύτερος με 32:04, ενώ την τρίτη θέση του βάθρου κατέκτησε ο Άλκης Καφώρος με 33:10. Ακολούθησαν ο Κώστας Πουλόπουλος 33:47 και ο Γιώργος Αλυφαντής 33:54.5 και αμέσως μετά ο Στέλιος Ανδρεάδης

που ήταν πρώτος στην κατηγορία Βετεράνων Άνδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με χρόνο 35:01. Πρώτος άνδρας στα Age Groups ήταν ο Ιωάννης Γιαταγάνας που τερμάτισε 7ος στη γενική κατάταξη με 35:55.1

Στις γυναίκες, η 16χρονονη Αθηνά Ιωαννίδη ήταν αυτή που βγήκε πρώτη από το νερό έχοντας μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Στο τρέξιμο, η Ντενίζ Δημάκη σύντομα κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να πάρει την πρωτοπορία. Έτσι έφτασε και πρώτη στον τερματισμό με χρόνο 35:35. H Ιωαννίδη κατάφερε να κρατήσει τη δεύτερη θέση τερματίζοντας σε 38:14, κατακτώντας όμως τον τίτλο στην κατηγορία των Νεανίδων. Λίγο πίσω τρίτη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη με χρόνο 38:20, παρότι έτρεξε με νάρθηκα στο χέρι εξαιτίας πρόσφατου τραυματισμού. Πρώτη αθλήτρια στις κατηγορίες των Age Group ήταν η Αγγελική Κεραμυδά που τερμάτισε 4η στη γενική κατάταξη με 41:30. 5η στη γενική κατάταξη τερμάτισε η Κατερίνα Σάπαρη με 41:48, η οποία κατάφερε να να πάρει και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στην κατηγορία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Βετεράνων γυναικών πρώτη ήταν η Μάνια Μπίκωφ με χρόνο 44:15.

Στην συνέχεια ακολούθησε η μικρότερη απόσταση των 500μ κολύμβησης και 2,5χλμ τρέξιμο. Πρώτος στην ανοιχτή κατηγορία των ανδρών τερμάτισε ο Μαρίνος Κρέστας με 19:24 ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Ουρανία Γιαννακοπούλου με 29:49. Στους Παίδες Α, πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο Θανάσης Πεθεριώτης (18:55) και στους Παίδες Β ο Δημήτρης Γκέλης (21:26). Πρώτη στις Κοραδίσες Α ήταν η Μαρία-Αιμιλία Καζαμαριώτη (20:12) και Πρώτη Κορασίδα Β η Απολλωνία Μητρόπαππα (22:15)

Στο τέλος διεξήχθη και η απόσταση 200μ κολύμβησης και 1χλμ τρέξιμο των ακόμα πιο μικρών κατηγοριών των παιδιών. Πρωταθλητές ανεδείχθησαν ο Γιώργος Αρνόκουρος στους Παμπαίδες Β, ο Λουτσιάν Ιγνάτ στους Παμπαίδες Α, η Μαριαλένα Κανέτση στις Παγκορασιδες Β και η Αμάντα Γκέλη στις Παγκορασίδες Α.

Η Ε.Ο.ΤΡΙ θέλει να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στον πολύ όμορφο αυτόν αγώνα και να ευχαριστήσει όλους όσους συνετέλεσαν να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια το Πανελλήνιο αυτό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για την άψογη συνεργασία με το ΝΠΔΔ του Δήμου Μεγαρέων "Ηρόδωρο" που έδωσε συνεχές παρών με την πρόεδρο του κα Ιωάννα Ρήγα και δημοτικούς συμβούλους καθώς επίσης να ευχαριστήσουμε το Λιμενικό Σώμα Μεγάρων και την Τροχαία Μεγάρων για την προστασία και ρύθμιση της κυκλοφορίας του αγωνιστικού χώρου εντός και εκτός θαλάσσης. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες κάθε διοργάνωσης, τους εθελοντές μας και θα κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην lifeguard hellas για την συνεχή επίβλεψη των κολυμβητών μας (!!), την Argos security για τους πολύ επαγγελματίες εθελοντές που μας παρέχει, το Aqua Mare για την φιλοξενία της Γραμματείας των αγώνων, τον Αλιευτικό Σύλλογο Πάχης και τον Ναυτικό Όμιλο Πάχης-Νισαία που μας διέθεσαν τα πλωτά μέσα και τους έμπειρους ναυτικούς τους για την εποπτεία και οργάνωση του θαλασσίου στίβου και τον τοπικό ΣΕΔ.

Ραντεβού σε λίγες ημέρες στα Μέγαρα,στις 12/6/2016, στην ίδια παραλία για τον Αγώνα Τριάθλου Μεγάρων – 2ος αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π/Κ - ΠΠ/ΠΚ. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της ΕΟΤΡΙ www.triathlon-hellas.com.

Πρωτιές για Στυλιανάκη, Σουγιολτζόγλου στο almira MAN

Δανιήλ και Δημάκη μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon
PODAS

Ο Στέλιος Στυλιανάκης και η Λαμπρινή Λιούτα στο Half Iron, ο Μιχάλης Σουγιολτζόγλου και η Στεφανία Πολυχρονιάδη στο Fast ήταν οι μεγάλοι νικητές στο almiraMAN, τον διεθνή αγώνα τριάθλου που διεξήχθει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην παραλία της Κατερίνης, σε μια πολύ γρήγορη διαδρομή, όπου οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τις αντοχές τους.

Στο ομαδικό Half Iron, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα αποτελούμενη από τους Χρήστος Γαρέφης, Ανέστης Αποστολίδης και Κώστας Χατζηπέτρου με χρόνο 4:12:31. Στο ομαδικό Fast, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα του MSD αποτελούμενη από τους Χρήστο Παπαδόπουλο, Στέλιο Παπαδόπουλο και Τάσο Στυλιανάκη-Παπακώστα με χρόνο 0:59:08.

Σκληρός συναγωνισμός, εντυπωσιακή συμμετοχή που έφθασε τις 242, σε ένα επιβλητικό σκηνικό, στην πανέμορφη παραλία της Κατερίνης, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο, με τον Όλυμπο να κυριαρχεί στο τοπίο. Φέτος οι ξένες συμμετοχές ήταν από ΗΠΑ, Γερμανία, Δανία, Ουγγαρία και Βουλγαρία, η διαδρομή ήταν μισό iron man και ένα σπριντ.

«Κάθε χρόνο το almiraMAN ξεπερνάει τις προσδοκίες μας. Αυτό έγινε και φέτος. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον αγώνα, Δήμος και Περιφέρεια είναι στο πλευρό μας, οι συμμετοχές αυξάνονται από Ελλάδα και εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία. Νοιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που η Πιερία διοργανώνει μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του τριάθλου», δήλωσε ο διοργανωτής των αγώνων Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Στο αθλητικό κομμάτι υπήρχαν δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almiraFAST (750 μ. κολύμβηση, 20 χλμ. ποδηλασία, 5 χλμ. τρέξιμο) και almiraMAN (1.9 χλμ. κολύμβηση, 90 χλμ. ποδηλασίας, 21 χλμ. τρέξιμο) για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές και οι πρώτες τριάδες ανά κατηγορία:

Δανιήλ και Δημάκη μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon
PODAS

Half Iron

Άνδρες

1. Στυλιανάκης Στέλιος 4:22:12,

2. Τεκερτάλης Μιχάλης 4:26:07,

3. Νικολούζος Σπύρος 4:28:19

Γυναίκες

1. Λιούτα Λαμπρινή 5:03:51,

2. Διαλετάρα Βιολέτα 5:22:56,

3. Τόμπρα Αναστασία 5:29:14

Ομαδικό

1. Γαρέφης Χρήστος, Αποστολίδης Ανέστης, Χατζηπέτρου Κώστας 4:12:31,

2. Βαμβακίδης Ιωάννης, Θωμάς Δημήτρης, Κρουστάλης Άκης 4:49:50

3. Μαυρίδης, Πάνος, Μαριόλας Γιάννης 5:15:19

Fast

Άνδρες

1. Σουγιολτζόγλου Μιχάλης 1:04:44,

2. Γκοτζιάς Σπύρος 1:05:01,

3. Δανιήλ Γιώργος 1:05:01.

Να σημειωθεί ότι οι Γκοτζιάς και Δανιήλ από λάθος της οργανωτικής επιτροπής ποδηλάτησαν ένα χιλιόμετρο παραπάνω και γι’ αυτό τους ζητήθηκε δημόσια συγνώμη.

Γυναίκες

1. Πολυχρονιάδη Στεφανία 1:14:49,

2. Παπαδοπούλου Ευθυμία 1:18:00

3. Μωραΐτη Δανάη 1:19:41

Ομαδικό

1. Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαδόπουλος Στέλιος, Στυλιανάκης-Παπακώστας Τάσος 0:59:08

2. Πολύζος Παναγιώτης, Ψαρόπουλος Γιάννης, Αποστολίδης Ανέστης 1:00:23

3. Λυπηρίδης Γεώργιος, Γιουβανούδης Γιώργος, Πάγκαλτσος Ανέστης 1:01:33

Το «3ο almiraMAN» δεν ήταν μόνο ένα αθλητικό γεγονός της Κατερίνης και της Πιερίας. Ήταν συγχρόνως ένα κοινωνικό γεγονός αφού οι αθλητές έτρεξαν για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αποτέλεσε και ένα τουριστικό γεγονός αφού προσέλκυσε αθλητές, παράγοντες αλλά και συνοδούς αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη. Μια διοργάνωση που είχε ως χορηγούς υποστηρικτές: PowerBar, pepsi, Μπαρδάκη, msb, CookLife, almira beach bar, MAXI, Olympus Riviera, Carbonfix.

Το αθλητικό διήμερο συνδιοργανώθηκε, από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ», τον Δήμο Κατερίνης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού ΟΠΠΑΠ, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους-Κατερίνης και Πλαταμώνος και αμέριστη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. Φέτος η διοργάνωση υποστήριξε την Ένωση Διαβητικών Πιερίας και πλήθος εθελοντικών και πολιτιστικών συλλόγων.

TAGS ΤΡΙΑΘΛΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ