ΚΑΡΑΤΕ

Ευρωπαϊκό καράτε: Σαρώνουν οι Έλληνες καρατέκα στο Πόρετς

Ευρωπαϊκό καράτε: Σαρώνουν οι Έλληνες καρατέκα στο Πόρετς

Η Ελλάδα διαπρέπει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε αφού ήδη έχει κατακτήσει τρία μετάλλια με τους Πανετσίδου, Χατζηλιάδου και Τζάνο, ενώ μπορεί να φτάσει τα πέντε.

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία των Ελλήνων πρωταθλητών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε, αφού η συγκομιδή μεταλλίων ολοένα και μεγαλώνει.

Η αρχή έγινε από την Έλενα Χατζηλιάδου. Η 27χρονη καρατέκα νίκησε την Κοσοβάρα, Οράνα Φορτέσα με 5-0 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +68 κιλών. Αυτό ήταν το τρίτο της μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφού είχαν προηγηθεί τα ασημένια στις διοργανώσεις του 2018 και του 2019.

Το δεύτερο μετάλλιο ήρθε από τον Γιώργο Τζάνο ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα +84 κιλά αφού επιβλήθηκε επί του Πολωνού, Ματσιέι Γκέμπκα 1-0. Αυτό ήταν το ένατο μετάλλιο για τον σπουδαίο 32χρονο πρωταθλητή.

Το τρίτο μετάλλιο ήρθε από την Βίκυ Πανετσίδου η οποία με τη σειρά της ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ηττήθηκε στον τελικό των -68κ. από την Αζέρα, Ιρίνα Ζαρέτσκα με 3-0.

Μπορεί να φτάσει τα πέντε

Την ίδια ώρα η χώρα μας έχει εξασφαλίσει ακόμα ένα μετάλλιο. Ο Διονύσης Ξένος έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό των -67κ. και το απόγευμα (19:40) θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Εβγκένι Πλακούτιν.

Λίγο νωρίτερα ο αδερφός του, Στέφανος Ξένος, θα προσπαθήσει να πάρει και εκείνος ένα μετάλλιο αφού θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό στα -60κ κόντρα στον Γερμανό, Φλόριαν Χάας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η χώρα μας μπορεί μέχρι το τέλος της ημέρας να έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επίδοση αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

TAGS ΚΑΡΑΤΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ