ΕΛΛΑΔΑ

Αυγενάκης: "Δεν θέλουμε το απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραδέχθηκε ότι είναι υπέρ του μερικού, αλλά κατά του ολικού κλεισίματος των γηπέδων, μετά από την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (91,6 και 105,8) αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να κλείσουν οι κερκίδες για τους φιλάθλους για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορονοϊού, ωστόσο εξήγησε ότι το ιδανικό σενάριο είναι να μην προκύψει απόλυτο κλείσιμο των γηπέδων.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία έχει καταθέσει τις δικές της προτάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αυγενάκης στο Πρώτο Πρόγραμμα: "Εμείς είμαστε οπαδοί του μέτρου, δεν είμαστε όμως οπαδοί του απόλυτου κλεισίματος, δηλαδή της απαγόρευσης φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων. Έχουμε κάνει τις δικές μας προτάσεις, προσεγμένες και μελετημένες. Έχουμε κάνει την εισήγησή μας, έχω μιλήσει αρκετή ώρα και έχω επιχειρηματολογήσει και με τον υπουργό Υγείας, τον Θάνο Πλεύρη, και με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως γίνεται σε κάθε φάση από κάθε Υπουργείο.

Περιμένουμε να λάβουν υπόψη όλα τα δεδομένα και τις προτάσεις μας, που είναι εξαιρετικά επεξεργασμένες, έχοντας την λογική του μέτρου, αλλά από την άλλη την εικόνα της πανδημίας, την έχει η επιτροπή και το Υπουργείο Υγείας.

Αναμένουμε, θα επιχειρηματολογήσουμε και θα συμμετέχουμε στην συζήτηση για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, πάντα σεβόμενοι τους επιστήμονες που εκ των πραγμάτων έχουν πολύ καλύτερη εικόνα από εμάς για την πορεία της πανδημίας, την μεταδοτικότητα, τους κινδύνους, την εικόνα των νοσοκομείων μας".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ