ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχωρεί ο “VDH”

Φαν ντε Χούγκεμπαντ

O Πίτερ Φαν ντεν Χούγκεμπαντ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί οριστικά από την ενεργό δράση.

Δεν τα κατάφερε, τερμάτισε πέμπτος στον τελικό στα 100 μέτρα ελεύθερο. Ηταν ο πρώτος κολυμβητής που κολύμπησε κάτω από τα 48 δευτερόλεπτα. Στα 30 του χρόνια ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση του από τις πισίνες.

“Υ
πάρχει νέα γενιά στο άθλημα. Ηλθε η ώρα της αποχώρησης. Αυτή ήταν η τελευταία κούρσα της καριέρας μου“, ομολόγησε ο κολυμβητής απο το Αϊντχόβεν.



Η ολυμπιακή καριέρα του ξεκίνησε στην Ατλάντα το 1996, όπου ήταν τέταρτος τόσο στα 50 μέτρα ελεύθερο, όσο και στα 100 μέτρα ελεύθερο. Στο Σίδνεϊ ήταν πρώτος σε 100 και 200 μέτρα ελεύθερο. Πριν από τέσσερα χρόνια νίκησε ξανά στα 100 μέτρα ελεύθερο.



Υπήρξε ο τελευταίος μεγάλος κολυμβητής στα σπριντ, πριν πάρουν τη σκυτάλη κολυμβητές χωρίς ιδιαίτερη τεχνική που σπάνε τα ρεκόρ με απίστευτο τρόπο, φορώντας το “διαστημικό” μαγιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ