SPECIAL OLYMPICS

Ανάστος: "Μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου"

Ανάστος: "Μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής του γκόλμπολ ανδρών, Αντώνης Ανάστος, μίλησε για την προσπάθεια ανόδου στη Β΄ κατηγορία.

Την εκτίμηση ότι ο στόχος της ανόδου από τη Γ` στη Β` κατηγορία δεν είναι «εύκολος αλλά μπορεί να επιτευχθεί εφόσον δεν υπάρχουν ατυχίες», έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής του γκόλμπολ ανδρών, Αντώνης Ανάστος, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για το Ευρωπαϊκό του Μάλμε (3­-5 Φεβρουαρίου).

«Ειδικά αυτή τη φορά θα είναι ένας μαραθώνιος οκτώ αγώνων σε τρεις ημέρες. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και έμπειρες σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Γνωρίζοντας τις δυνατότητες που έχει η ομάδα μας ελπίζω πως θα είμαστε μέσα στις τρεις που ανέβουν κατηγορία. Άλλωστε φτάσαμε πολύ κοντά τις δύο τελευταίες φορές, αλλά είτε από άτυχα αποτελέσματα στο παιχνίδι κλειδί η λόγω τραυματισμών δεν καταφέραμε τον στόχο μας», είπε ο κ. Ανάστος, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει σε κάποια ομάδα τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία.

«Στην Ευρώπη ο αριθμός των ανδρικών ομάδων είναι πολύ μεγάλος (σ.σ. πάνω από 36). Έτσι υπάρχουν τρεις κατηγορίες εθνικών ομάδων ανδρών. Στις Α και Β κατηγορία είναι από 12 ομάδες ενώ στη Γ` όλες οι υπόλοιπες. Αυτή τη φορά συμμετέχουν μόνο επτά ομάδες οι οποίες είναι όλες δυνατές και υποψήφιες για άνοδο. Δεν έρχονται ομάδες που δεν έχουν πιθανότητες. Ελπίζω αυτή τη φορά η τύχη να είναι δίπλα στην καλή μας απόδοση και να μας βοηθήσει».

Ο Αντώνης Ανάστος, δεν έκρυψε ότι το γκόλμπολ των ανδρών στη χώρα μας, από το ξεκίνημά του, «έχει μια σταθερά ανοδική πορεία. Το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό και η παρουσία νέων αθλητών που ξεκινούν από μικρή ηλικία είναι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο. Έχει αρχίσει στην εθνική ομάδα το `μπόλιασμα` των παλαιότερων και έμπειρων αθλητών με τους νεώτερους κάτι που θα δώσει πολύ καλά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον».

Σχετικά με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα έχει η ομάδα μέσα στη χρονιά, διευκρίνισε πως τα πάντα θα κριθούν από την πορεία στο Ευρωπαϊκό το Μάλμε. «Αν ανέβουμε στη Β κατηγορία θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για εκείνη τη διοργάνωση που θα γίνει την επόμενη χρονιά. Αν όχι, τότε θα δοθεί προτεραιότητα στην αγωνιστική προσαρμογή των νεώτερων αθλητών».

Να θυμίσουμε ότι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή, Αντώνη Ανάστου, θα βρίσκονται οι αθλητές Αντώνης Καραμήτσος (Κεραυνός), Γρηγόρης Τάτσης (Κεραυνός), Μιχαήλ Αλεξίου (Όμηρος), Δημήτρης Παλιαλέξης (Κεραυνός), Ιωάννης Σκουρμπούτης (Κεραυνός) και Αθανάσιος Χατζηπάντου.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετέχουν επίσης Ρωσία, Πορτογαλία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Κροατία και Βουλγαρία.

(*) Μεθαύριο, Πέμπτη, το ΝΑΣ ΑμεΑ ΤΥΡΤΑΙΟΣ διοργανώνει την 3η Ημερίδα Boccia «ΤΥΡΤΑΙΟΣ 2015» για το Ατομικό της κατηγορίας BC2 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Ιλίου «Γ. Κακούρης» (ώρα έναρξης 09:00). Βάσει των δηλώσεων θα συμμετέχουν συνολικά 23 αθλητές από τα σωματεία ΤΥΡΤΑΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ και ΔΡΟΜΕΑΣ. Στους νικητές θα απονεμηθούν κεραμικές μπάλες, που φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την ημερίδα. Η ημερίδα διεξάγεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ­ΑμεΑ)

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ