SPECIAL OLYMPICS

Άναψε η Φλόγα της Ελπίδας

Άναψε η Φλόγα της Ελπίδας
INTIME SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής της φλόγας των Special Olympics στον Ιερό Λόφο της Πνύκας. Η φλόγα θα ταξιδέψει στο Φανάρι και στην Κύπρο.

" Είμαι μαζί σου", ήταν η ατάκα στα ελληνικά που επανέλαβε τόσες και τόσες φορές ο πρόεδρος των International Special Olympics, Δρ. Τίμοθι Σράιβερ στην εμπνευσμένη ομιλία του κατά την τελετή αφής της Φλόγας της Ελπίδας στον Ιερό Λόφο της Πνύκας στο ηλιόλουστο πρωινό της Πέμπτης (9/6).

Δεκαέξι μέρες πριν από την τελετή έναρξης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση της διοργάνωσης. Από το Λόφο της Πνύκας!

Η πρωθιέρεια Έλενα Κακούρη έδωσε τη φλόγα στους πρώτους λαμπαδηδρόμους Γιώργο Παπαδόπουλο και Γεωργία Γερακάρη.

Πλήθος επισήμων παραβρέθηκαν στην τελετή αφής και παρακολούθησαν κατασυγκινημένοι τον χαιρετισμό του Έλληνα ιστιοπλόου, Γιάννη Στρατηγόπουλου, ενώ η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου στο χαιρετισμό της προς τους επίσημους καλεσμένους, είπε " καλωσήρθατε στον υπέροχο κόσμο της νίκης".

Η λαμπαδηδρομία θα διασχίσει 147 πόλεις με τρεις να είναι οι διαδρομές της. Η πρώτη θα φτάσει μέχρι την Κωνσταντινούπολη όπου θα την υποδεχθεί στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η δεύτερη διαδρομή θα διατρέξει τη δυτική Ελλάδα, τα μεγαλύτερα νησιά του Ιουνίου Πελάγους και ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η τρίτη διαδρομή θα επισκεφθεί στην Κύπρο όπου θα τη δεχθεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ