ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ

Άλκης Καμπανός - Κατάθεση φίλου του: "Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό, τον Άλκη τον χτυπούσαν παντού"

Άλκης Καμπανός - Κατάθεση φίλου του: "Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό, τον Άλκη τον χτυπούσαν παντού"
INTIME

Φίλος του 19χρονου Άλκη Καμπανού περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης καθώς και τον τρόπο που κατάφερε να διαφύγει από τους δράστες ενώ είχε δεχτεί μαχαιριά στο πόδι.

"Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε ο Άλκης" κατέθεσε, μεταξύ άλλων, φίλος του 19χρονου Άλκη Καμπανού, κατά τη σημερινή δικάσιμο, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη δολοφονική επίθεση, τον Φεβρουάριο του 2022, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος μάρτυρας που εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ, δέχτηκε μαχαιριά στο πόδι αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Όπως μετέδωσε το GRTimes, ο 20χρονος περιέγραψε:

"Καθόμασταν στα σκαλάκια, επί 45 λεπτά. Ήρθαν οι 12 και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Δεν αντιλήφθηκα ότι ήρθαν από την άλλη μεριά, μόνο από την οδό Πλαστήρα. Τους είδα μπροστά μου. Τους απαντήσαμε ότι είμαστε Άρης. Κατάλαβα ότι θέλουν να κάνουν κακό. Φορούσαν φουλ φεισ, κουκούλες και κρατούσαν μαχαίρια δρεπάνι, ξύλα. Όλοι κρατούσαν κάτι στα χέρια τους.

Δέχτηκα ροπαλιά. Έπεσα στη δίπλα πολυκατοικία. Από τον πόνο που ένιωθα, δεν κατάλαβα ότι με χτύπησε με το δρεπάνι. Μετά είδα τα αίματα. Κατάφερα να φύγω μέσα από πυλωτές πολυκατοικιών και βγήκα στην οδό Παπαναστασίου.

Φεύγοντας, γύρισα και είδα όλα τα άτομα πάνω στον Άγγελο και στον Άλκη. Οι άλλοι δύο φίλοι μας κατάφεραν να φύγουν. Άκουγα φωνές. Τον Άλκη που φώναζε "μη με βαράτε άλλο. Βοήθεια". Βγήκα πάλι στην Πλαστήρα και είδα 7-8 να κατευθύνονται προς τα δύο αμάξια.

Ένιωθα πόνο εκείνη τη στιγμή. Βρήκα μία φόρμα σε ένα κάδο και έδεσα την πληγή μου. Τον Άγγελο τον είδα στο νοσοκομείο, μετά, τον Άλκη δεν τον ξαναείδα. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα ότι πέθανε. Εγώ δέχτηκα μαχαιριά στο πόδι. Τον Άλκη τον χτύπησαν παντού".

Σημειώνεται ότι σε έναν από τους 12 κατηγορούμενους αποδίδεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου φίλου του Άλκη, ενώ οι υπόλοιποι 11 κατηγορούνται για απλή συνέργεια στην ίδια πράξη.

Όλοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του φίλου του, ο οποίος δέχτηκε περισσότερα χτυπήματα και κατέθεσε στην προηγούμενη δικάσιμο.

Στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Άλκη, δύο από τους πέντε νεαρούς φίλους του Άρη κατάφεραν να ξεφύγουν ενώ οι άλλοι τρεις δέχτηκαν χτυπήματα.

Το video του SPORT24 για τον ένα χρόνο χωρίς τον Άλκη. Για τη ζωή χωρίς τον Άλκη:

Πηγή: NEWS247

TAGS ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ