ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ

Άλκης Καμπανός: "Αν δεν είχε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία, θα ζούσε" κατέθεσε ιατροδικαστής

Άλκης Καμπανός: "Αν δεν είχε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία, θα ζούσε" κατέθεσε ιατροδικαστής
EUROKINISSI

Η ιατροδικαστής, Αικατερίνη Αποστολίδου, κατέθεσε σήμερα, Τρίτη (4/4) στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Εστίασε σε σημεία που διαφωνεί με την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία συνέταξε η Λήδα Κοβάτση, που έκανε και τη νεκροτομή.

Στο βήμα του μάρτυρα βρίσκεται σήμερα, Τρίτη (4/4), η ιατροδικαστής Αικατερίνη Αποστολίδου, η οποία καταθέτει τις εκτιμήσεις της για τα τραύματα στο σώμα του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, η μάρτυρας εστίασε στα σημεία που διαφωνεί με την ιατροδικαστική έκθεση, την οποία συνέταξε η Λήδα Κοβάτση, που έκανε την νεκροτομή στον άτυχο νέο μετά το στυγερό έγκλημα.

Σημείωσε μάλιστα πως η ίδια εκτιμά ότι ο θάνατος του Άλκη προήλθε από αιμορραγικό σοκ, αποτέλεσμα του χτυπήματος στη μηριαία αρτηρία και πρόσθεσε πως δεν θεωρεί θανατηφόρες τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι τρεις επισημάνσεις της κ. Αποστολίδου:

Διαφωνώντας με τη συναδέλφό της που έκανε τη νεκροτομή, η μάρτυρας τόνισε ότι στον αριστερό μηρό "περιγράφονται δύο τραύματα αλλά πρόκειται για ένα διαμπερές με πύλη εισόδου και εξόδου". "Το εργαλείο δείχνει την κατεύθυνση. Εγώ διαφωνώ με τα δύο τραύματα", πρόσθεσε και τόνισε ότι μοιάζει με τραύμα από όργανο που έχει καμπύλη.

Εξηγώντας τις εκτιμήσεις της με βάση μία φωτογραφία είπε χαρακτηριστικά ότι "σε όποια ιατροδικαστική του κόσμου τη στείλετε, θα σας πει ότι αυτό είναι ένα διαμπερές τραύμα". "Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε δύο τραύματα να επικοινωνήσουν. Για ποιο λόγο ένας ιατροδικαστής να κάνει νέα κάκωση;", είπε.

"Δεν υπάρχει χτύπημα με λοστό στο κεφάλι του Άλκη"

Στη συνέχεια η μάρτυρας σχολίασε τις εκτιμήσεις της για τις κακώσεις στο κεφάλι του Άλκη.

"Δεν έχουμε χτύπημα με λοστό στον θανόντα. Είναι με θλων όργανο αλλά τύπου γροθιά ή κλοτσιά. Ακόμα και αν ήταν καλυμμένο το κεφάλι, μία ράβδος θα άφηνε αποτύπωμα", κατέθεσε η ιατροδικαστής.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα τραύματα στα χέρια του Άλκη που όπως είπε "πάρα το γεγονός ότι φορούσε χοντρά ρούχα, το αποτύπωμα της ράβδου είναι εμφανές". "Στο κεφάλι του θα σκιζόταν το δέρμα καθώς υπάρχει και οστό από κάτω. Όπως ακριβώς έγινε και με τον φίλο του", κατέθεσε η ιατροδικαστής.

"Αν δεν είχε το τραύμα στη μηριαία αρτηρία, θα ζούσε"

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι ο 19χρονος κατέληξε από αιμορραγία.

"Στον Άλκη έχουμε δυο ρωγμώδη κατάγματα. Αν είχε μόνο εγκεφαλική κάκωση θα πήγαινε στο νοσοκομείο κι θα έπαιρνε αγωγή. Έχω δει εγκεφαλικές κακώσεις βαρύτερες που φτάνουν στο νοσοκομείο και μετά εξελίσσονται. Δεν βλέπω ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία στον Άλκη", υπογράμμισε.

Τόνισε ότι ο Άλκης Καμπανός δέχτηκε χτυπήματα στα χέρια από ράβδο. "Πρόκειται για αμυντικά τραύματα. Προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι του", ανέφερε η ιατροδικαστής.

Η ίδια εκτίμησε ότι ο 19χρονος αν δεν είχε το τραύμα στην μηριαία αρτηρία πολύ πιθανότατα να ζούσε. "Αν δεν υπήρχε η μηριαία αρτηρία, για μένα, η ζυγαριά γέρνει στο ότι θα ζούσε", είπε. "Το οίδημα είναι προθανάτιο γιατί αιμορραγουσε, κατέρρεε ο οργανισμός του. Δεν αμφισβητείται το οίδημα, αλλά ο μηχανισμός. Πρόκειται για ένα παιδί που μέσα σε δέκα λεπτά πέθανε", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στο τραύμα στη μηριαία, είπε πως πρόκειται για ένα μικρό και κυκλικό τραύμα από όργανο με ομαλά χείλη.

Πηγή: News247.gr

TAGS ΑΛΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ