ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Τελευταία επιθυμία του να δοθούν σε δημοπρασία τα δύο μετάλλιά του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, αλλά είχε ως τελευταία επιθυμία να δημοπρατηθούν τα δύο αργυρά μετάλλιά του σε Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε δομές.

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί τον χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Ταε Κβον Ντο κατέγραψε μία ξεχωριστή πορεία τόσο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους όσο και εκτός, αποτελώντας ένα ενεργό μέλος της κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σημείο του συγκλονιστικού μηνύματός του, αποφάσισε ως τελευταία επιθυμία να δώσει προς δημοπράτηση τα δύο αργυρά μετάλλιά του σε Ολυμπιακούς Αγώνες προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε δομές.

"Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου.

Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου.

Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου", αναφέρει ένας μέρος του μηνύματός του.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979. Είχε ύψος 2.01 μέτρα και από όταν ακόμα ήταν παιδί ασχολήθηκε με το Τάε Κβον Ντο, έχοντας τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008 και 2012) στην κατηγορία των +80 κιλών. Το 2004 και το 2008 αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης, ενώ ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Μετά την απόσυρσή του από τον αθλητισμό σταδιακά ενεπλάκη στα κοινά και ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας τα τελευταία χρόνια θέση αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου.

TAGS ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ