Ζντοβτς: “Ο κόσμος που κάπνιζε μου θύμισε τις δικές μου, παλιές μέρες”

Οι δηλώσεις του Ζντοβτς μετά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με το Μαρούσι για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε εκτός έδρας του Αμαρουσίου 97-87 για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Γιούρι Ζντοβτς στάθηκε στην αναμενόμενη αντίδραση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος και την ομάδα του που άντεξε, παρά τα λάθη και τους νέους παίκτες στο ρόστερ.
Επιπλέον δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί για τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά και να τους ευχαριστήσει για τη στήριξή τους σε μία αναμέτρηση μακριά από τη Θεσσαλονίκη.
Οι δηλώσεις του Ζντοβτς
“Το είπα και στο ημίχρονο ότι περίμενα την αντίδραση. Είναι οι χειρότεροι αγώνες αυτοί όταν προηγείσαι με 20 πόντους στο ημίχρονο. Ξέρεις ότι θα κάνουν τα πάντα για να αντιδράσουν. Είναι πιο χαλαροί μετά, σουτάρουν χωρίς πίεση και αρχίζουν να σκοράρουν. Επιβιώσαμε.
Κάναμε πολλά λάθη, έχουμε νέους παίκτες στο σύστημα οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους κανόνες. Όμως βρήκαμε τον τρόπο για να επικοινωνήσουμε μαζί τους, τους βοήθησαν οι παίκτες και οι προπονητές και στο τέλος κερδίσαμε. Δεν ήταν εύκολο όπως μπορεί να φάνηκε“.
Για τους Άλεν και Ταΐρί: “Είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Κατέστρεψαν λίγο την ισορροπία μας, αλλά με την προσωπική τους ικανότητα μας έδωσαν κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας τα οποία δεν είχαμε. Δεν είναι εύκολο για μένα να βρω τρόπο να τους ενσωματώσω και γίνουν μέλη της οικογένειά μας. Αυτή η νίκη μας βοήθησε πολύ“.
Για τους φίλους του ΠΑΟΚ στο Μαρούσι: “Δεν το ήξερα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν του Αμαρουσίου. Όμως όταν πήγα πιο κοντά ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ήταν σαν να παίζουμε στην έδρα μας. Στο ημίχρονο μου θύμισαν τις παλιές, δικές μου, μέρες που κάπνιζαν τσιγάρα! Σίγουρα μας βοήθησαν πολύ και δεν σταμάτησαν να φωνάζουν για 40 λεπτά, έδειξαν ποιος είναι ο ΠΑΟΚ”.