ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ζάλγκιρις: Σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Εμάνουελ Μούντιεϊ

Ο Μούντιεϊ σε αγώνα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ
Ο Μούντιεϊ σε αγώνα του ΝΒΑ με τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ Ⓒ 2021 ASHLEY LANDIS / ASSOCIATED PRESS

Η Ζάλγκιρις είναι έτοιμη να κάνει μία σπουδαία -από άποψη βιογραφικού- μεταγραφή, υπογράφοντας τον Εμάνουελ Μούντιεϊ. Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές.

Η Ζάλγκιρις κινήθηκε μεθοδικά σε ακόμη ένα καλοκαίρι, υπέγραψε γρήγορα παίκτες - κλειδιά για την ερχόμενη σεζόν (βλ. Μάντας Καλνιέτις, Εντγκάρας Ουλανόβας, Τζος Νέμπο), ούσα πλέον έτοιμη να βάλει το... αλατοπίπερο. Όπως αποκαλύπτει το basketnews, οι πράσινοι είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Εμάνουελ Μούντιεϊ για συμβόλαιο ενός έτους.

Ο Ντονάτας Ουρμπόνας, που έκανε γνωστή την είδηση, επισημαίνει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται προ των πυλών της ολοκλήρωσης του deal, με τον Μάρτιν Σίλερ να ξεχωρίζει τον πυραυλοκίνητο περιφερειακό για να βρεθεί δίπλα σε Μάντας Καλνιέτις και Λούκας Λεκαβίτσιους.

Ο Εμάνουελ Μούντιεϊ είναι 25 ετών, έχοντας πενταετή προϋπηρεσία στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ντένβερ Νάγκετς (2015-'18), των Νιου Γιορκ Νικς (2018-'19) και των Γιούτα Τζαζ (2019-'20). Το 2015 ξεκίνησε η περιπέτειά του στο ΝΒΑ, ως επιλογή των "Σβόλων" στο Νο7 του NBA Draft, δίχως όμως να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις πολύ υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον.

Σε 300 αγώνες στο ΝΒΑ, ο ύψους 1μ90 γκαρντ έχει 11 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 32.3% στα σουτ τριών πόντων.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ