ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ζάλγκιρις: Ο Μπιρούτις επέκτεινε το συμβόλαιό του για 1+1 χρόνια

Ζάλγκιρις: Ο Μπιρούτις επέκτεινε το συμβόλαιό του για 1+1 χρόνια
INTIME SPORTS

Ο Μπιρούτις θα παραμείνει στο Κάουνας για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμα, αφού η Ζάλγκιρις ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (9/4) την επέκταση της συνεργασίας της με τον Λιθουανό σέντερ για 1+1 χρόνια.

Κάτοικος Κάουνας θα παραμείνει για τουλάχιστον μια σεζόν ακόμα ο Λαουρίνας Μπιρούτις, με τη Ζάλγκιρις να ανακοινώνει το απόγευμα της Τρίτης (9/4) την επέκταση του συμβολαίου του Λιθουανού σέντερ για 1+1 χρόνια.

Η συμφωνία δεσμεύει τον 27χρονο ψηλό στη Zalgirio Arena μέχρι την αγωνιστική περίοδο 2024/25, με το νέο συμβόλαιο να δίνει τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να ανανεώσουν την συνεργασία τους - αν το επιθυμούν - και για τη σεζόν 2025/26.

"Νιώθω καλά εδώ. Η Ζαλγκίρις είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη, έχουμε μεγάλη οπαδική βάση, οπότε το κίνητρο για να μείνω στο Κάουνας ήταν υψηλό. Μεγάλωσα στη Ζαλγκίρις. Αν και δεν έφτασα στην πρώτη ομάδα με την πιο άμεση διαδρομή, βρήκα τη θέση μου εδώ. Αυτό μού δίνει μια επιπλέον ώθηση", δήλωσε ο Μπιρούτις μετά από την ανακοίνωση της συμφωνίας στην ιστοσελίδα της ομάδας.

"Ο Λαουρίνας είχε πολλά καλά παιχνίδια φέτος, είχε κάποια άσχημα, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο από έναν παίκτη που ακόμα εξελίσσεται. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε να έχουμε έναν παίκτη με ανοδική πορεία", ανέφερε από την πλευρά του ο Αντρέα Τρινκιέρι.

Στη φετινή σεζόν, ο Μπιρούτις αριθμεί 7.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 0.6 ασίστ και 0.5 μπλοκ ανά 15'12" μέσο όρο σε 33 αναμετρήσεις με τη Ζάλγκιρις στη EuroLeague.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ