NBA

Ξέσπασε ο Στιβ Κερ: "Στο ΝΒΑ οι παίκτες δεν κάνουν box out, είναι σαν ασθένεια όλο αυτό"

Ο Στιβ Κερ φωνάζει στους παίκτες του
Ο Στιβ Κερ φωνάζει στους παίκτες του Ⓒ 2021 JEFF CHIU / ASSOCIATED PRESS

Ο Στιβ Κερ εμφανίστηκε απογοητευμένος από τον τρόπο που έχασαν οι Γκόλντεν Στέιτ από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και ξέσπασε για την αφέλεια που επικρατεί στο ΝΒΑ της σύγχρονης εποχής, αναφορικά με το box out.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ηττήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Απριλίου από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, παρά τους 37 πόντους του Στεφ Κάρι. Το πρόβλημα στο ριμπάουντ επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά φέτος (34 έναντι 57), γεγονός που επέτρεψε στους "Λύκους" να ανανεώσουν πολλές από τις χαμένες κατοχές τους και, εν τέλει, να πετύχουν τον στόχο τους.

Για να επιβεβαιωθεί, αντίστοιχα, η δεδομένη αδυναμία της ομάδας του Στιβ Κερ στον αέρα. Βλέπετε, το Γκόλντεν Στέιτ είναι 24ο στην σχετική στατιστική κατηγορία, με τα 42.9 ριμπάουντ που παίρνει ανά αγώνα.

Οπότε, ο έμπειρος τεχνικός ήξερε πού να εστιάσει στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα. Γκρίνιαξε αρκετά και εμφανίστηκε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά τόσο των παικτών του, αλλά και γενικότερα από τη φιλοσοφία και την τάση που επικρατεί στη σύγχρονη εποχή του ΝΒΑ.

"Αυτό είναι το ΝΒΑ στις μέρες μας: οι παίκτες δεν κάνουν το box out. Έτσι είναι το πράγμα. Κάθε βράδυ, με το League Pass βλέπω το ίδιο πράγμα. Οι παίκτες αφήνουν τους αντιπάλους να περάσουν από μπροστά τους στη weak side και σκέφτονται "απλά θα πάρω το ριμπάουντ". Είναι μια ασθένεια αρκετά εξοργιστική στο ΝΒΑ. Το πρόβλημα ξέρεις ποιο είναι; Όταν είσαι μια ομάδα σαν εμάς, χωρίς μεγάλο μέγεθος, αυτό θα σε πληγώσει περισσότερο απ' ότι τις άλλες" είπε αρχικά για να προσθέσει:

"Τα περισσότερα παιδιά δεν είχαν έναν προπονητή στο High School ή στο NCAA να τους φωνάζει για οκτώ σερί χρόνια. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος πλέον, οι παίκτες μεγαλώνουν με πολύ διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το αγωνιστικό τους υπόβαθρο. Η λεπτομέρεια είναι συνήθως αυτή που (τους) λείπει. Κατά την άποψή μου, ποτέ ως τώρα δεν υπήρχαν περισσότερες δεξιότητες, είμαι εντυπωσιασμένος από αυτό το γεγονός. Αλλά κάθε βράδυ βλέπω στην τηλεόραση να αφήνουν τον αντίπαλο να περάσει από δίπλα τους και να σκοράρει με λέι απ. Κι εμείς το κάνουμε αυτό βέβαια, όλες οι ομάδες το κάνουν. Αν αυτό το έκανες πριν από 25 χρόνια, τότε ο προπονητής θα σε έκανε αλλαγή και δεν θα σε έβαζε ξανά στον αγώνα. Τώρα όλοι το κάνουν, κι ως προπονητής, μπορώ να σου πω ότι δεν μπορείς να τους βγάλεις όλους έξω".

ⓒ 2021 Jeff Chiu / Associated Press

TAGS NBA ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ