NBA

Ξέσπασμα Κόρβερ: "Χρειαζόμαστε ηγεσία που θα είναι στο πλευρό του κόσμου"

Milwaukee Bucks guard Kyle Korver (26) in the second half of an NBA basketball game Monday, March 9, 2020, in Denver. The Nuggets won 109-95. (AP Photo/David Zalubowski)
Milwaukee Bucks guard Kyle Korver (26) in the second half of an NBA basketball game Monday, March 9, 2020, in Denver. The Nuggets won 109-95. (AP Photo/David Zalubowski) AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Ο Κάιλ Κόρβερ ξέσπασε εναντίον της ηγεσίας και του νομοθετικού σώματος του Μιλγουόκι, λέγοντας ότι ο κόσμος χρειάζεται ηγέτες που θα νοιάζονται για αυτόν, αλλά δεν το παίρνει.

Ο Κάιλ Κόρβερ πήρε την σκυτάλη για τους Μπακς. Και είχε κάθε λόγο να το κάνει, αφού είδε με απογοήτευση ότι η κίνηση της ομάδας του να μην κατέβει κατέβηκαν στο Game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ ως αντίδραση για τις εφτά σφαίρες που δέχθηκε πισώπλατα ένας αφροαμερικανός από αστυνομικό στο Γουισκόνσιν μάλλον δεν ακούστηκε στην ίδια την Πολιτεία.

Το νομοθετικό σώμα του Γουισκόνσιν είχε σύσκεψη την Δευτέρα (31/8) με αφορμή ένα νομοσχέδιο το οποίο γίνεται προσπάθεια να περάσει, το οποίο έχει ως αντικείμενο την... αστυνόμευση της αστυνομίας.

Μεταξύ άλλων αυτό το νομοσχέδιο προβλέπει σεμινάρια για το πώς θα γίνεται διαχείριση μίας κρίσης από αστυνομικούς και απαγόρευση της εισόδου σε σπίτι χωρίς ένταλμα, αλλά και χρήση υπερβολικής βίας. Η σύσκεψη ωστόσο του νομοθετικού σώματος - που αποτελείται από Ρεπουμπλικανούς - κράτησε μόλις... 30 δευτερόλεπτα (!) - το ελάχιστο που προβλέπεται βάσει νόμου - και πρακτικά καμία συζήτηση, κάτι που εκνεύρισε τον Κόρβερ και όχι μόνο.

Ο έμπειρος φόργουορντ των Μπακς κλήθηκε να σχολιάσει αυτό το γεγονός και δεν μάσησε τα λόγια του " Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία. Συμβαίνουν πράγματα στην χώρα μας που είναι πιο σημαντικά από το μπάσκετ και αυτό το ξέρουμε όλοι. Βλέποντας τι έγινε την Δευτέρα ήταν απογοητευτικό. Το νομοθετικό σώμα απλώς μπήκε και βγήκε.

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να συζητηθούν έτσι; Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που η Πολιτεία πρέπει να δει. Η ηγεσία μας για να βελτιωθεί. Προσπαθούμε ως ομάδα να μην ταχθούμε πολιτικά κάπου. Ο αθλητισμός πάντα είχε την ευκαιρία να αποτελέσει μία γέφυρα στην ζωή σε πολλά πράγματα και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ως ομάδα. Να γίνουμε αυτή η γέφυρα".

Κλείνοντας, ο Κόρβερ προσπάθησε να στείλει το δικό του μήνυμα, ξεσπώντας ξανά: " Προσπαθούμε να σταθούμε στη μέση. Να υποστηρίξουμε αυτό που είναι σωστό. Να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων, απαιτώντας από τους ηγέτες μας να είναι καλύτεροι. Αλήθεια δεν υπήρχε τίποτα να συζητηθεί; Έχουν τόσο μεγάλη σημασία τα ποσοστά αποδοχής; Τι έχει σημασία στην χώρα μας;

Είμαστε παγιδευμένοι στα στερεότυπα που προσπαθεί να φτιάξει ο κόσμος. Η ομάδα μας προσπαθεί να σταθεί στη μέση να γίνει μία γέφυρα. Μπορούμε να ελέγξουμε μόνο συγκεκριμένα πράγματα και έχουμε μπροστά μας μίας σημαντικά σειρά αγώνων. Προσπαθούμε να κάνουμε και τα δύο. Χρειαζόμαστε ηγεσία στην Πολιτεία μας και την χώρα μας. Χρειαζόμαστε μία ηγεσία που θα είναι στο πλευρό του κόσμου και δεν το παίρνουμε αυτό".

AP Photo/David Zalubowski

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ