NBA

Ξέσπασε ο Ίρβινγκ: "Ο κόσμος συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε ανθρώπινο ζωολογικό κήπο"

Ο Καϊρί Ίρβινγκ κάνει δηλώσεις
Ο Καϊρί Ίρβινγκ κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο Καϊρί Ίρβινγκ ξέσπασε μετά το Game 4 των Νετς με τους Σέλτικς λόγω του περιστατικού με το μπουκάλι που του πέταξε ένας φίλος των "Κελτων", δηλώνοντας ότι υπάρχει ρατσιστικό υπόβαθρο στην κίνηση.

Το Game 4 των Νετς με τους Σέλτικς (νίκη των πρώτων με 141-126) σημαδεύτηκε από την κίνηση του οπαδού των Σέλτικς να πετάξει μπουκάλι με νερό στον Καϊρί Ίρβινγκ. Και ο σταρ των Νετς δεν χαρίστηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά τον αγώνα, ο Ίρβινγκ ξέσπασε όταν αναφέρθηκε στο θέμα, μην κρύβοντας τον - δικαιολογημένο - εκνευρισμό του. "Μπορείς να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό" δήλωσε αρχικά ο Ίρβινγκ, για να προσθέσει: "Πλήρωσαν το εισιτήριό τους και μπράβο τους. Είμαι ευγνώμων που ήρθαν στο γήπεδο να δουν ένα παιχνίδι. Αλλά δεν είμαστε θέατρο, δεν πετάς ντομάτες σε κάποιον ή άλλα πράγματα σε ανθρώπους που παίζουν¨".

Ακολούθως ο Ίρβινγκ πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι χειριστήκαμε καλά το περιστατικό με το μπουκάλι ως ομάδα, γιατί θα μπορούσαν πολλά πράγματα να πάνε στραβά. Τα αδέλφια μου ήταν γύρω μου. Απλώς θέλω να πάω σπίτι στην οικογένειά μου".

Κλείνοντας μάλιστα το θέμα, ο σταρ των Νετς - ο οποίος πριν μεταφερθεί η σειρά στην Βοστώνη είχε δηλώσει ότι ελπίζει να μην υπάρξουν περιστατικά ρατσισμού - τόνισε σε ακόμα πιο επιθετικό ύφος: "Βλέπουμε να έχουν επιστρέψει περιστατικά που γινόντουσαν στο παρελθόν. Αυτό συνέβαινε πάντα, ιστορικά, όταν καλλιτέχνες και αθλητές αντιμετώπιζαν ένα είδος ρατσισμού, με τον κόσμο να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε ανθρώπινο ζωολογικό κήπο.

Το να πετάς πράγματα σε κόσμο λέει πολλά. Υπάρχει ένα σημείο που απλώς η κατάσταση έχει ξεφύγει. Λέμε ότι είμαστε άνθρωποι, είμαστε άνθρωποι, αλλά δεν μας συμπεριφέρονται σαν να έχουμε δικαιώματα όταν είμαστε το παρκέ.

Υπάρχει ένα είδος ρατσισμού. Αυτά που λένε οι φίλαθλοι δεν αφορούν το παιχνίδι, αλλά μιλάνε για την μαμά σου ή το πώς μοιάζεις. Παίζω αυτό το άθλημα γιατί μου αρέσει και είναι αναπόφευκτο να έχεις φιλάθλους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Όταν νιώθεις ότι δεν σε σέβονται δεν νιώθεις καλά. Έχουμε στιγμές στο παρελθόν που κάποιοι έχουν πάει εξέδρα, αλλά αυτό είναι λάθος. Πρέπει να μένουμε ψύχραιμοι, γιατί αυτό θα χαλάσει την εικόνα μας".

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ