ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξέσπασαν στους Χοκς του Ντόρσεϊ οι Καβαλίερς

AP Photo/Tony Dejak

Οι Καβαλίερς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη συντρίβοντας 136-114 τους Χοκς, την ώρα που οι Κινγκς σημείωναν και 4η σερί νίκη στο Ορλάντο. Τα πεπραγμένα του Κουφού και του Ντόρσεϊ (VIDEOS).

Χρειάστηκε να παρέλθουν δύο εβδομάδες στην κανονική περίοδο, να αλλάξει ο προπονητής (Λάρι Ντρου αντί Ταϊρόν Λου) και να επισκεφτούν -για δεύτερη φορά- την πόλη οι Χοκς, για να κάνουν την πρώτη τους νίκη οι Καβαλίερς. Κάλλιο αργά, βέβαια, παρά ποτέ. Οι περσινοί φιναλίστ των Τελικών διέλυσαν τα “γεράκια” 136-114 και έσπασαν επιτέλους το ρόδι έπειτα από έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες, αποφεύγοντας παράλληλα και το χειρότερο τους ξεκίνημα από τη σεζόν 1995/96.

Ο Ρόντνι Χουντ (26 πόντοι, 9/13 σουτ), ο Τσέντι Οσμάν (20 πόντοι), ο Τζορτζ Χιλ (17 πόντοι, 6/8 σουτ) και ο Κόλιν Σέξτον (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν τέσσερις από τους επτά παίκτες που έβαλαν διψήφιο αριθμό πόντων για το Κλίβελαντ, το οποίο είχε 13/25 τρίποντα και παρότι επέτρεψε στην Ατλάντα να σουτάρει με ποσοστό 53,7%, την ανάγκασε να υποπέσει και σε 23 λάθη.

Η ομάδα του Λάρι Ντρου έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας για πρώτη φορά φέτος το προβάδισμα (έστω και με 58-57) και χάρις σε ένα ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο, έφτασε εύκολα στη νίκη, ξεφεύγοντας ακόμα και με 27 πόντους διαφορά στα τελευταία λεπτά. Ο Τρέι Γιανγκ (24 πόντοι, 9/13 σουτ) και ο Αλεξ Λεν (23 πόντοι, 9/9 σουτ, 9 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι από πλευράς Ατλάντα, ενώ μόνο 3 λεπτά αγωνίστηκε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, έχοντας 3 πόντους και 1/1 τρίποντο.

ΜΑΤΖΙΚ – ΚΙΝΓΚΣ: Νέα νίκη οι “βασιλιάδες” με θετικό Κουφό

Άλλη μία νίκη πρόσθεσε στο σακούλι του το Σακραμέντο. Οι Κινγκς “σκούπισαν” την περιοδεία τους στην Φλόριντα, νικώντας μετά την Χιτ και την Μάτζικ με 107-99 και έφτασαν αισίως τις 4 συνεχόμενες νίκες. Ο Μπάντι Χιλντ (25 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ήταν ο κορυφαίος των “βασιλιάδων”, ο Νεμάνια Μπιέλιτσα πρόσθεσε 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ θετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Κουφός, έχοντας 4 πόντους, 2/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο σε 13 λεπτά συμμετοχής.

Ένα σερί 9-0 στα τελευταία 3,5 λεπτά της τρίτης περιόδου (που μετέτρεψε το 72-76 σε 72-85) έκανε όλη τη διαφορά στο Ορλάντο. Η ομάδα του Στιβ Κλίφορντ προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 11 πόντους διαφορά, αλλά τελείωσε το ματς με ποσοστό 39,6% στα σουτ και στο τέλος υπέστη την 3η σερί ήττα της, παρά τις προσπάθειες των Ααρον Γκόρντον (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Τέρενς Ρος (17 πόντοι) και Νίκολα Βούτσεβιτς (15 πόντοι, 15 ριμπάουντ).

ΧΟΡΝΕΤΣ – ΧΙΤ: Ο Πάρκερ ξανάνιωσε

Έπειτα από μία χρονιά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ο Τόνι Πάρκερ δείχνει ότι μπορεί να παίξει ακόμα σε υψηλό επίπεδο. Ο Γάλλος πόιντ γκαρντ έκανε την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που πήγε στην Σάρλοτ και οδήγησε τους Χόρνετς σε εύκολη νίκη επί του Μαϊάμι (125-113), ξεπερνώντας παράλληλα τους 19.000 πόντους στην καριέρα του. Ο Πάρκερ πέτυχε 24 πόντους και μοίρασε 11 ασίστ ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Νικολά Μπατούμ (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Κέμπα Γουόκερ (19 πόντοι, 8 ασίστ) και Μαλίκ Μονκ (20 πόντοι, 7/10 σουτ) για την Σάρλοτ.

Οι Χόρνετς σούταραν με ποσοστό 54,3%, ευστόχησαν σε 13 από τα 28 τρίποντα που επιχείρησαν και μοίρασαν 27 ασίστ, απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να αμυνθεί. Από το απογοητευτικό Μαϊάμι, το οποίο ηττήθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα 10 ημερών από τις “σφήκες”, ξεχώρισαν οι Χασάν Γουάιτσαϊντ (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Ντουέιν Γουέιντ (19 πόντοι).

Photo credits: AP Photo/Tony Dejak

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ