STOIXIMAN GBL

Χατζηδάκης για το αν η κυβέρνηση δεχθεί τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατά μόνας: “Εμείς περιμένουμε να συμφωνήσουν σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο”

Print Screen Glomex/ACTION24

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στο κάλεσμα που έγινε στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου οι δύο πλευρές να συνάψουν μία ηθική συμφωνία με στόχο να συνεχιστούν οι τελικοί της GBL.

Η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, προχώρησε σε κάλεσμα προς τους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, προκειμένου οι δύο πλευρές να συνάψουν μία ηθική συμφωνία με στόχο να συνεχιστούν οι τελικοί της GBL.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Πίσω από τις Γραμμές” στο ACTION 24 και αναφέρθηκε στο σχετικό θέμα.

Σε ερώτηση μάλιστα, για το αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει μία υποχώρηση και να δεχθεί κατά μόνας τους ιδιοκτήτες των δύο ομάδων, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Εμείς περιμένουμε αύριο, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να συμφωνήσουν πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις και επισήμως να καταστεί σαφές ότι υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο, το οποίο αποδέχονται και οι δύο ομάδες για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα“.

Από εκεί και πέρα, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: “Μετά από θλιβερές καταστάσεις, που οδήγησαν σε ανθρώπινα θύματα, η Κυβέρνηση έφερε ένα πολύ αυστηρό, αλλά και πολύ σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχει κατορθώσει στα ποδοσφαιρικά και μπασκετικά γήπεδα να περιορίσει τα ακραία περιστατικά βίας, γιατί υπάρχει έλεγχος, υπάρχει ταυτοποίηση, υπάρχουν υποχρεώσεις των ομάδων, υπάρχουν αυτοματοποιημένες κυρώσεις και πλέον η Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα αντιμετωπίζεται ως παράδειγμα επιτυχίας. Εδώ στο μπάσκετ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το φαινόμενο αυτό, γιατί έχουμε υποχρέωση στους Έλληνες φιλάθλους να προστατεύσουμε το άθλημα το ίδιο και τον χαρακτήρα του αθλητισμού“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ