WNBA

WNBA, Σου Μπερντ: Ανατριχίλα στο επίσημο "αντίο" της από τα παρκέ

Η Σου Μπερντ
Η Σου Μπερντ PRINTSCREEN

Η ανεπανάληπτη Σου Μπερντ έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα της και επίσημα μετά τον αποκλεισμό του Σιάτλ στα playoffs του WNBA, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό της ομάδας.

Η Σου Μπερντ δηλώνει πλέον και επίσημα "πρώην παίκτρια". Η εμβληματική γκαρντ των Σιάτλ Στορμ έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα της, αφού η ομάδα της αποκλείστηκε από τους Λάς Βέγκας Έισις στο Game 4 στα ημιτελικά των playoffs του WNBA.

Σχεδόν έναν μήνα από την συγκλονιστική τελετή στο Σιάτλ στον τελευταίο αγώνα κανονικής περιόδου στο γήπεδο που δοξάστηκε, η Μπερντ είπε ξανά "αντίο" στους φίλους της ομάδας της. Αυτή την φορά όμως ήταν ένα κανονικό "αντίο". Το Σιάτλ ξεπέρασε τις προσδοκίες φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά των playoffs, όταν πριν από έναν μήνα υπήρχε ο φόβος ότι δεν θα έμπαινε καν στα playoffs. Το εμπόδιο του Λας Βέγκας όμως αποδείχθηκε αξεπέραστο, με τους Στορμ να λυγίζουν με 1-3. Στον τελευταίο αγώνα της η Μπερντ είχε 8 πόντους και 8 ασίστ.

Η 41χρονη Μπερντ ήταν εμφανώς συγκινημένη μετά τον αγώνα. Το κλίμα ήταν φορτισμένο, με την ίδια να δηλώνει μετά τον αγώνα ότι αισθάνεται "λυπημένη. Είμαι ευγνώμων για τα 20 χρόνια που πέρασα εγώ. Δεν θα πάω πουθενά, αλλά θα μου λείψει. Μακάρι να πηγαίναμε στους τελικούς, αλλά είμαι περήφανη για την ομάδα και είναι τιμή μου που έπαιξα για αυτό τον οργανισμό".


Η Σου Μπερντ επιλέχθηκε στο Νο1 του WNBA Draft του 2002 από τους Σιάτλ Στορμ μετά την αποφοίτησή της από το Κολέγιο του Κονέκτικατ. Στο WNBA φόρεσε μόνο την φανέλα των Στορμ, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (2004, 2010, 2018 και 2020), ενώ έγινε 13 φορές All Star και μπήκε στην κορυφαία πεντάδα 5 φορές. Στο ίδιο διάστημα κατέκτησε 5 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια με την εθνική των ΗΠΑ, με τελευταία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όπου μαζί με τον Έντι Άρβαρεζ ήταν οι σημαιοφόροι της χώρας στην τελετή έναρξης.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ