WNBA

WNBA: Οι Έισις κατέκτησαν το πρωτάθλημα νικώντας την Λίμπερτι, πρώτη ομάδα με back to back τίτλους τα τελευταία 21 χρόνια

Οι παίκτριες των Έισις πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του WNBA
Οι παίκτριες των Έισις πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος του WNBA Ⓒ 2023 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Οι Λας Βέγκας Έισις λύγισαν με 70-69 την Νιου Γιουρκ Λίμπερτ στο Game 4 των τελικών του WNBA και κατέκτησαν με 3-1 νίκες το πρωτάθλημα, καταφέρνοντας να γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τους Λ.Α Σπαρκς με back to back τίτλους έπειτα από το μακρινό 2002.

Οι Λας Βέγκας Έισις είναι οι back to back πρωταθλήτριες του WNBA. Η ομάδα του Λας Βέγκας επικράτησε έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 70-69 τους Νιου Γιορκ Λίμπερτι στο Game 4 των τελικών και κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημά της με 3-1 νίκες. Έγινε έτσι η πρώτη ομάδα με back to back τίτλους μετά τους Λ.Α Σπαρκς (2001, 2002).

Η Λίμπερτι είχε ευκαιρία να πάρει την νίκη και να φέρει την σειρά στα ίσα, αλλά στην τελευταία επίθεσή της η Κούρτνεϊ Βάντερσλουτ έκανε air ball σε τρίποντο που επιχείρησε.

Η Άτζα Γουίλσον με 24 πόντους και 16 ριμπάουντ πήρε από το χέρι τις Έισις και αναδείχθηκε MVP των τελικών, για ένα Λας Βέγκας που κατέκτησε τον τίτλο παρά την τεράστια απώλεια της Κάντας Πάρκερ στο ξεκίνημα της σεζόν.

Για την Λίμπερτι, η Βάντερσλουτ είχε 19 πόντους και η Μπέτνια Λέινι 15 πόντους.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ