ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Βουγιόσεβιτς κατά Γιόκιτς για την απουσία του από το Προολυμπιακό: "Είναι είδωλο, έπρεπε να παίξει στην Εθνική"

Ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς
Ο Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετς Ⓒ 2021 CARLOS OSORIO/ASSOCIATED PRESS

Ένας από τους πιο έμπειρους προπονητές της Σερβίας, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς δεν δίστασε να στραφεί κατά του Νίκολα Γιόκιτς με αφορμή την απουσία του Σέρβου ΝΒΑer από την Εθνική Σερβίας.

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, ο πολύπειρος Σέρβος προπονητής και πρώην τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Παρτίζαν δεν δίστασε σε δηλώσεις του να αποδώσει την ευθύνη που αρμόζει στον Νίκολα Γιόκιτς σχετικά με τον αποκλεισμό της Σερβίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και την απουσία του σταρ των Νάγκετς από το Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου.

Η απουσία του Σέρβου ΝΒΑer από την Εθνική ομάδα ήταν εμφανής και ο Βουγιόσεβιτς τόνισε πως ο Γιόκιτς είχε ευθύνη απέναντι στην χώρα στην οποία είναι ένα από τα μεγάλα μπασκετικά είδωλα.

"Φυσικά, ο Γιόκιτς είναι επίσης υπεύθυνος, υπάρχει μια παλιά παροιμία που λέει πως ένας άντρας έχει υποχρέωση έναντι της χώρας στην οποία γεννήθηκε. Έκανε μια φανταστική καριέρα εκεί (στην Αμερική), που κανείς δεν το περίμενε, μπράβο του για αυτό, αλλά η επιτυχία είναι ένα είδος αρχοντιάς και κλάσης. Έγινε το είδωλο αυτής της χώρας (της Σερβίας) στην Αμερική, πώς δεν ένιωσε την υποχρέωση να έρθει, όχι να μας τιμήσει με την παρουσία του, αλλά να μαζέψει γύρω του, τους καλύτερους παίκτες, την υπόλοιπη ομάδα, να εργαστούν με τον τρόπο που πρέπει;", τόνισε ο Βουγιόσεβιτς.

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ