ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Βόμβα μεγατόνων με Μπελινέλι η Βίρτους Μπολόνια

Ο Μάρκο Μπελινέλι κατεβάζει το ριμπάουντ σε αγώνα των Σαν Αντόνιο Σπερς το 2019/20
Ο Μάρκο Μπελινέλι κατεβάζει το ριμπάουντ AP PHOTO/SUE OGROCKI

Τον σπουδαίο σκόρερ Μάρκο Μπελινέλι έκλεισε η Βίρτους Μπολόνια, με στόχο την επιστροφή της στη EuroLeague. Αποχαιρέτησε το ΝΒΑ μετά από 13 χρόνια ο Ιταλός περιφερειακός (VIDEO).

Μια τεράστια μεταγραφή ολοκλήρωσε η ιστορική Βίρτους Μπολόνια, καθώς συμφώνησε με τον Μάρκο Μπελινέλι για πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας που τον επαναπατρίζει μετά από 13 χρόνια στις ΗΠΑ.

Ο Ιταλός περιφερειακός, στα 34 χρόνια του πια, θα γίνει συμπαίκτης με τον Μίλος Τεόντοσιτς με στόχο η ομάδα να κατακτήσει το EuroCup και να κερδίσει τη συμμετοχή της στη EuroLeague της περιόδου 2021/22.

Ο Μπελινέλι έπαιξε στους Γουόριορς, τους Ράπτορς, τους Χόρνετς, τους Μπουλς, τους Σπερς, τους Κινγκς, τους Χόρνετς για δεύτερη φορά, τους Χοκς, τους Σίξερς και τους Σπερς επίσης για δεύτερη φορά, από το φθινόπωρο του 2007 έως το 2020.

Στην καριέρα του στο ΝΒΑ ο "Μπέλι" είχε 9.7 πόντους από 46.5% στο δίποντο, 37.6% στο τρίποντο και 84.6% στις βολές, μαζί με 2.1 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά 22.7 λεπτά συμμετοχής σε 860 αγώνες κανονικών περιόδων.

Η Βίρτους έχει στόχο την κατάκτηση του EuroCup, αλλά και το πρωτάθλημα απέναντι στη φοβερή Αρμάνι Μιλάνο. Προς το παρόν έχει ρεκόρ 7-0 στον όμιλό της στην Ευρώπη απέναντι σε Λοκομοτίβ Κουμπάν, Μονακό, Ανδόρα, Λιετκαμπέλις, Αντβέρπ, όμως στη Serie A μετράει τρεις ήττες σε οκτώ αγώνες.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας του Μπελινέλι ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2014 με τους Σπερς (5.4 πόντοι ανά 15.5 λεπτά σε 23 αγώνες), ενώ κέρδισε την ίδια χρονιά και τον διαγωνισμό τριπόντων στο All-Star Weekend της Νέας Ορλεάνης.

Την είδηση αποκάλυψε ο Ντάβιντε Κινελάτο της Gazzetta dello Sport.

TAGS ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ