ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Βιλερμπάν: Ποντάρει στον Πονς για ενέργεια και αθλητικότητα

Ο Ιβ Πονς σ' ένα από τα δώδεκα παιχνίδια του με τους Γκρίζλις
Ο Ιβ Πονς σ' ένα από τα δώδεκα παιχνίδια του με τους Γκρίζλις AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Την απόκτηση του 23χρονου φόργουορντ (1.98) Ιβ Πονς ανακοίνωσε η Βιλερμπάν. Συμβόλαιο για δύο σεζόν υπέγραψε ο πρώην NBAer.

Μεταξύ των προσθηκών στο έμψυχο δυναμικό της Βιλερμπάν είναι κι αυτή του Ιβ Πονς.

Ο 23χρονος Αϊτινός (με γαλλικό διαβατήριο) φόργουορντ (1.98) υπέγραψε συμβόλαιο για δύο σεζόν με την ομάδα των αδερφών Πάρκερ, επιστρέφοντας στην Ευρώπη ύστερα από τα τέσσερα κολεγιακά χρόνια του (Τενεσί) και τη μονοετή επαγγελματική εμπειρία του στο Μέμφις (Γκρίζλις, Χαστλ).

Ο νεαρός γεννήθηκε στο Πορτ ο Πρενς της Αϊτής, αλλά η γυναίκα που τον έφερε στη ζωή τον άφησε σε ορφανοτροφείο, προτού η οικογένεια Πονς τον υιοθετήσει όταν ήταν τεσσάρων ετών και τον πάρει μαζί της στη Γαλλία.

Το μπάσκετ μπήκε νωρίς στη ζωή του και σταδιακά κέρδισε μια θέση στο διάσημο εθνικό ινστιτούτο αθλητισμού και εκγύμνασης (INSEP) του Παρισιού, από το οποίο ξεπήδησαν επίσης οι Φουρνιέ, Καπελά, Ντιό, Λοβέρν, Πάρκερ και Πετρό.

Στα 18 του, κι ενώ ήταν διεθνής με τις μικρές εθνικής των μπλε, πήρε την απόφαση ν' αφήσει τη Γαλλία για τις ΗΠΑ, κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο μέσα από την ένταξή του στους Βολοντίερς του Τενεσί. Δουλευταράς και αθλητικός, άρχισε να βελτιώνεται σταδιακά κι έγινε ένας πολύ καλός αμυντικός παίκτης με συγκεκριμένες όμως αρετές στο επιθετικό σκέλος.

Κατόπιν, ως undrafted, βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και έπαιξε 12 παιχνίδια με τους Γκρίζλις.

Η Βιλερμπάν τού προσφέρει μια νέα ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης. "Είναι σπουδαίο να βλέπουμε τον Ιβ να εντάσσεται στο πρότζεκτ μας. Είναι ένας παίκτης που παρακολουθούμε χρόνια. Είναι πολύ αθλητικός και δυνατός, ενώ διαθέτει περιθώρια εξέλιξης", σημείωσε ο Γκαετάν Μίλερ, εκτελεστικός πρόεδρος της ASVEL.

TAGS ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ