ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

Βιλερμπάν: Καμπάνα 100.000 ευρώ και αφαίρεση δύο νικών από το πρωτάθλημα

Ο Νάντο ντε Κολό με τη φανέλα της Βιλερμπάν
Ο Νάντο ντε Κολό με τη φανέλα της Βιλερμπάν EUROKINISSI

Με πρόστιμο και αφαίρεση βαθμών στο γαλλικό πρωτάθλημα κινδυνεύει η Βιλερμπάν, λόγω κάποιων παρατυπιών στα συμβόλαια των Ντε Κολό και Λοβέρν.

Σε μπελάδες βρίσκεται η Βιλερμπάν, καθώς, όπως αναφέρει το γαλλικό μέσο BeBasket, το ανώτατο Ανώτατο Διοικητικό Συμβούλιο της LNB της επέβαλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ, ενώ τις αφαίρεσε και δύο βαθμούς από το πρωτάθλημα.

Η αιτία πίσω από αυτή την τιμωρία, είναι ότι οι Νάντο Ντε Κολό και Τζόφρι Λοβέρν δεν πληρώνονται εξ ολοκλήρου από το κλαμπ, αλλά λαμβάνουν μέρος των απολαβών τους μέσα από την εμπορική εκμετάλλευση της εικόνας τους από την ομάδα, κάτι που απαγορεύεται στη Γαλλία. Αν όντως συνέβαινε αυτό, η Βιλερμπάν είχε μεγάλο όφελος, αφού γλίτωνε ένα σημαντικό ποσό από τη φορολογία των δύο παικτών, που είναι και από τους πλέον καλοπληρωμένους.

"Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2022, το Ανώτερο Διοικητικό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα ζητήσει από τη Βιλερμπάν να αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα σχετικά με δύο παίκτες από το έμψυχο δυναμικό της. Τα αιτήματα αυτά δεν απαντήθηκαν ικανοποιητικά όσον αφορά τις απαιτήσεις του Ανώτατου Διοικητικού Συμβουλίου", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική απόφαση.

Η ομάδα του Τόνι Πάρκερ, που προ τιμωρίας είχε ρεκόρ 15-9, έχει φυσικά το δικαίωμα να ασκήσει έφεση για την εν λόγω απόφαση.

TAGS ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ