FINAL FOUR

Βελιγράδι: Σταρκ Αρένα, αυτό είναι το στολίδι του Final Four

Βελιγράδι: Σταρκ Αρένα, αυτό είναι το στολίδι του Final Four
ALAMY

Η Σταρκ Αρένα επελέγη να φιλοξενήσει το Final Four της EuroLeague, προσθέτοντας ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού στο "βιογραφικό" της.

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στη Μονακό, πήρε το Game 5 της σειράς και εξασφάλισε το εισιτήριο για το Final Four του Βελιγραδίου. Οι ερυθρόλευκοι θα είναι παρόντες στους αγώνες που κρίνουν το βαρύτιμο τρόπαιο, σε μια συνθήκη που είχαν να ζήσουν εδώ και μια πενταετία -από το 2017 στην Κωνσταντινούπολη.

Κι αν σε πρώτο χρόνο, το μυαλό όλων θα είναι στη Mercedes Benz Arena του Βερολίνου, η πορεία της πανδημίας και τα (πολύ) αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα της Γερμανίας οδήγησαν την EuroLeague Basketball στην απόφαση να μεταφέρει το Final Four στη Σταρκ Αρένα του Βελιγραδίου (ή Kombank Arena ή Belgrade Arena, μπορεί να την έχετε ακούσει επίσης με αυτές τις ονομασίες).

Βελιγράδι: Σταρκ Αρένα, αυτό είναι το στολίδι του Final Four
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC


Όπως αντιλαμβάνεστε, το όνομα του μεγαλύτερου γηπέδου του Βελιγραδίου άλλαξε τα τελευταία χρόνια ανάλογα τον χορηγό που πλήρωνε (αδρά) προκειμένου να διαφημιστεί μέσω αυτού.

Η Σταρκ Αρένα (ας μείνουμε σε αυτή την ονομασία) αποτελεί το στολίδι του Βελιγραδίου, δεδομένου πως έχει φιλοξενήσει στο πέρασμα των ετών μερικές από τις κορυφαίες διοργανώσεις.

Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση της EuroLeague το 2018
Οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν την κατάκτηση της EuroLeague το 2018 ANDREJ ISAKOVIC/AFP

Η χωρητικότητα του γηπέδου υπερβαίνει -σε θεωρητικό επίπεδο- τις 18.000 θέσεις, το ρεκόρ προσέλευσης όμως είναι αρκετά πιο πάνω. Συγκεκριμένα, το 2014, στο παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα με την Μπουντιβέλνικ για την προημιτελική φάση του EuroCup βρέθηκαν 24.232 θεατές. Αριθμός που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως αδύνατο) να δούμε σε τρεις εβδομάδες, στη διάρκεια του Final Four.

Οι μεγάλες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Stark Arena στο πρόσφατο παρελθόν

  • Το Final Four του World League των Ανδρών (2005)
  • Τον τελικό του EuroBasket (2005)
  • Τον τελικό του EuroHanball σε Άνδρες και Γυναίκες (2012)
  • Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο (2016)
  • Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2017)
  • Το Final Four της EuroLeague (2018)
  • Το EuroBasket Women (2019)
  • Το EuroVolley των Γυναικών (2021)
  • Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (2022)
  • Το Final Four της EuroLeague (2022)

Παρεμπιπτόντως, πριν από δύο χρόνια, όταν ξέσπασε η πανδημία κι ο παγκόσμιος πανικός είχε κυριεύσει τα πάντα, η Κυβέρνηση της Σερβίας χρησιμοποίησε την Stark Arena ως χώρο νοσηλείας για όσους βρίσκονταν θετικοί στον κορονοϊό -τα νοσοκομεία ήταν από νωρίς ασφυκτικά γεμάτα.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ