ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασιλόπουλος: "Το να φοράω το εθνόσημο, είναι πάνω απ' όλα"

Βασιλόπουλος: "Το να φοράω το εθνόσημο, είναι πάνω απ' όλα"

Μία από τις δύο "παλιοσειρές" της Εθνικής Ανδρών, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μίλησε στο σάιτ της ΕΟΚ για την επιστροφή του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση είναι οι πιο παλιοί στην Εθνική Ανδρών. Εν αντιθέσει όμως με τον 34χρονο σέντερ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος απείχε για πολλά χρόνια από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Από τις 20 Αυγούστου 2008 είχε να φορέσει το εθνόσημο ο φόργουορντ του Αρη. Τότε ήταν 24 ετών και σήμερα είναι 33. Και πολύ φυσιολογικά είναι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει.

" Είναι μεγάλη τιμή για μένα και δικαίωση», είναι τα πρώτα του λόγια: «Βλέπω πως όλες οι θυσίες και ο κόπος τελικά άξιζαν! Και χαίρομαι που κάποια άτομα το εκτίμησαν και είμαι εδώ σήμερα" είπε ο Βασιλόπουλος στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας, λίγο μετά την πρώτη προπόνηση με την εθνική ομάδα, η οποία άρχισε τη μίνι προετοιμασία της για την αναμέτρηση της Παρασκευής με τη Μεγάλη Βρετανία, στον πρώτο από τους αγώνες της για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

" Αυτό που έλεγα πάντα είναι πως αυτό που μου έλειπε ήταν αυτά τα καλοκαίρια με την Εθνική Ομάδα. Μου έλειπε να παίξω σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, σε μια διοργάνωση. Να παίζω το καλοκαίρι... Το να φοράω το εθνόσημο είναι για μένα πάνω απ’ όλα" συνεχίσει ο Βασιλόπουλος. " Όλοι ξέρουν τι σημαίνει Εθνική Ομάδα. Όλα αυτά τα παιδιά. Το να το ζεις από κοντά, από μέσα είναι κάτι τελείως διαφορετικός. Σίγουρα ο ρόλος μας εμάς των πιο... παλιών θα είναι να σταθούμε δίπλα στα παιδιά αυτά και να τα βοηθήσουμε γιατί θέλει προσπάθεια και συγκέντρωση όλη αυτή η προσπάθεια".

Ο 33χρονος φόργουορντ ξέρει καλά ότι δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί μία συμπαγής ομάδας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, αποτελούμενη μάλιστα από τόσα πολλά νέα πρόσωπα. " Ο στόχος υπάρχει, αναγνωρίζοντας όλοι πόσο δύσκολο είναι να φτιαχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα, με τόσα νέα πρόσωπα. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι ως ομάδα. Γιατί αυτό είναι πάνω απ’ όλα: Η ομάδα. Είναι πρωτόγνωρο για όλους μας αυτό που γίνεται. Γι’ αυτό ακριβώς επιμένω πως το βασικότερο είναι να γίνουμε ομάδα όσο γίνεται πιο γρήγορα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι".

Η Εθνική Ανδρών θα πάει στο Λέστερ για πρώτη αναμέτρηση με την Μεγάλη Βρετανία, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ στο Ηράκλειο. Στην ερώτηση τι θα σήμαινε γι’ αυτόν ένα γεμάτο γήπεδο στην αναμέτρηση αυτή με το Ισραήλ, ο Βασιλόπουλος είπε: " Τιμή! Θα ήταν πολύ μεγάλη τιμή να καταφέρουμε να γεμίσουμε το γήπεδο και να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ