ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Βασίλης Σπανούλης: Τα 7 μεγαλύτερα καλάθια της καριέρας του

Βασίλης Σπανούλης: Τα 7 μεγαλύτερα καλάθια της καριέρας του
EUROKINISSI - 24MEDIA - KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε από τα παρκέ, άφησε όμως μια ασύγκριτη κληρονομιά μεγάλων σουτ, νικητήριων καλαθιών και στιγμών που έκριναν ολόκληρες σεζόν. Το SPORT24 θυμάται τις 7 μεγαλύτερες στιγμές του Kill Bill και σας καλεί να ψηφίσετε την κορυφαία (VIDEOS).

Ο επίλογος γράφτηκε το Σάββατο (26/6), η απόφαση είχε παρθεί μερικές ημέρες νωρίτερα και ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα βρίσκεται από τη σεζόν 2021/22 στα παρκέ. Δεν θα καταπίνει χιλιόμετρα, δεν θα βάζει μεγάλα τρίποντα, δεν θα ορμάει στις ρακέτες για να συγκρουστεί με τους ψηλούς, δεν θα δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, δεν θα δίνει το παράδειγμα σε κάθε προπόνηση, δεν θα κυκλοφορεί στα αποδυτήρια.

Ο Kill Bill αποχώρησε από τα παρκέ, έχοντας αφήσει μια σπουδαία κληρονομιά, έχοντας γεμίσει το βιογραφικό του με αμέτρητα μεγάλα καλάθια και με στιγμές απόλυτης μπασκετικής ηδονής. Από τα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν έκανε με τον Γυμναστικό τα πρώτα του βήματα, μέχρι τις αρχές του '20 ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ έβαζε την υπογραφή του σε κάθε επίπεδο, παίδων, εφήβων, νέων, ανδρών, με αποκορύφωμα τις τρεις ευρωλίγκες, το ένα ευρωμπάσκετ και τις σπουδαίες πορείες με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την Εθνική.

Ποιο ήταν, όμως, πραγματικά το μεγαλύτερο καλάθι της καριέρας του;

Το τρίποντο με την Κροατία στο EuroBasket 2007, όταν έριξε στο παρκέ τον Ζόραν Πλάνινιτς:

Το σουτ στον δεύτερο τελικό της σεζόν 2015/16 στο ΟΑΚΑ:

Το εξωφρενικό καλάθι απέναντι στον Βοροντσέβιτς, στον ημιτελικό του Final Four του 2015 (αξίζει να δείτε όλο το video, το δίποντο από το 3:28 κι έπειτα):

Το τρίποντο απέναντι στον Τζέιμς Γκιστ, στο 68-65 του 2014 για τη EuroLeague:

Το τρίποντο που έδωσε στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ το 2016:

Το μεγάλο σουτ απέναντι στον Νάντο ντε Κολό στο Final Four του 2015:

Το λέι-απ και το τρίποντο απέναντι στην Team USA το 2006 (από το 2:19 κι έπειτα):

Ψηφίστε το κορυφαίο καλάθι

Οι λόγοι της αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη και η επόμενη ημέρα

TAGS ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ