STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Βασιλακόπουλος στο SPORT24: "Η θέση μου είναι πάγια. Είμαι υπέρ της μείωσης των ξένων"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε φωτογράφιση για το SPORT24
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε φωτογράφιση για το SPORT24 ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επανέλαβε μέσω του SPORT24 την άποψη ότι όχι μόνο δεν πρέπει να αυξηθούν οι ξένοι στην Α1, αλλά πρέπει να μειωθούν για το καλό της ελληνικής παραγωγικής διαδικασίας.

Η συζήτηση περί αύξησης των ξένων στην Stoiximan Basket League έχει "ανάψει" λόγω της επιθυμίας - και όχι πρότασης προς το παρόν - κάποιων ομάδων, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, να έχουν δικαίωμα απόκτησης επτά μη Ελλήνων. Απλά να αγωνίζονται σε κάθε ματς οι έξι. Ο ΠΣΑΚ και οι διεθνείς παίκτες όλων των ελληνικών ομάδων εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ενώ στην ίδια πλευρά βρίσκεται και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Βέβαια ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΟΚ είναι εδώ και χρόνια εκφραστής της άποψης όχι μόνο να μην γίνουν περισσότεροι οι ξένοι, αλλά να μειωθούν και σε μεγάλο βαθμό, ούτως ώστε να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο και η παραγωγική διαδικασία. "Εμένα καλούν να πάρω θέση; Εδώ και χρόνια η θέση μου είναι πάγια. Είμαι εναντίον των πολλών ξένων παικτών και υπέρ των Ελλήνων. Έχω δική μου θέση, δεν αλλάζει και δεν περιμένω να με καλέσει κανείς για να την εκφράσω", είπε στο SPORT24 ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

"Έχουμε δει τι έχει συμβεί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Πόσο ταλαιπωρήθηκαν με την παρουσία των ξένων στα εγχώρια πρωταθλήματα. Πλέον έχει δυσκολέψει η παραγωγή παικτών σε μεγάλες χώρες, όπως η Ρωσία και η Σερβία. Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα πάνω από 30 χρόνια, στην Ισπανία θα το βρουν μπροστά τους όταν φύγει αυτή η γενιά, το ίδιο συμβαίνει και με την Ελλάδα. Πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι υπέρ της μείωσης των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα, προκειμένου να βοηθήσουμε την παραγωγική διαδικασία".

Καταλάγοντας ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ανέφερε: "Εδώ και μέρες διαβάζω δηλώσεις και ανακοινώσεις δίχως να υπάρχει επί της ουσίας θέμα. Η ΕΟΚ δεν έχει ερωτηθεί, δεν έχει πάρει θέση, δεν έχει εισηγηθεί και δεν μπορεί να γίνει κάτι δίχως αυτήν. Και με ενοχλεί αφάνταστα που κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομά του, πολύ δε περισσότερο για ένα θέμα που έχει πάρει ξεκάθαρη θέση εδώ και πάρα πολλά χρόνια".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ ΠΣΑΚΚ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ