ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασιλακόπουλος: "Μιλάμε με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το Champions League"

Βασιλακόπουλος: "Μιλάμε με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το Champions League"
Βασιλακόπουλος INTIME SPORTS

Για την Πέμπτη (10/12) έχει προγραμματιστεί στο Μόναχο η νέα συνάντηση για το υπό δημιουργία Champions League με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να μιλά στο Sport24.gr για τις επαφές που έχει με τις διοικήσεις των Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά και την πρόκριση της Εθνικής μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το προσεχές καλοκαίρι.

Οι ζυμώσεις για το υπό δημιουργία Champions League καλά κρατούν, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο να μιλά στο Sport24.gr για τη νέα συνάντηση και τις επαφές που έχει με τις διοικήσεις των Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Στο περιθώριο της κουβέντας μας, ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα Κατσικάρη, αλλά και τη συμμετοχή της Εθνικής μας στο προολυμπιακό με φόντο τους Αγώνες του Ρίο το προσεχές καλοκαίρι.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ επέστρεψε από τη Μαδρίτη όπου βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για να συναντηθεί με το τεχνικό της Εθνικής μας Φώτη Κατσικάρη και ετοιμάζεται ήδη για το Μόναχο. Την πόλη του Μονάχου και πρωτεύουσα της Βαυαρίας εκεί όπου θα γίνει η νέα συνάντηση από την πλευρά της FIBA με τον εκπροσώπους των λιγκών στη λογική της δημιουργίας του νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Του νέου Champions League που κάθε μέρα που περνάει η σκέψη δείχνει να ωριμάζει ολοένα και περισσότερο για να περάσει στην πράξη.

Κάτι που χωρίς δεύτερη σκέψη παραδέχεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Sport24.gr: "Την Πέμπτη θα γίνει ακόμη ένα βήμα προς τη τεχνική πλέον υλοποίηση του νέου πρωταθλήματος", ήταν το πρώτο του σχόλιο για να διευκρινίσει. "Σκοπός μας είναι να οριστικοποιήσουμε τον αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν. Και πιο συγκεκριμένα αν θα είναι 24 ή 32 και αυτό που θα συζητηθεί θα είναι και ο τρόπος παρουσίας τους".

Ειδικότερα από το ελληνικό πρωτάθλημα, την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, και την εκπροσώπησή της στο... αντίπαλο δέος της Euroleague ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήταν κατηγορηματικός. "Η Ελλάδα βεβαίως και θα έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό ομάδων. Σίγουρα μεγαλύτερο από δύο". Ο αριθμός δηλαδή των δύο ομάδων που μας εκπροσωπούν στη Euroleague και πρόκειται για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ δεν έμεινε όμως μόνο στον αριθμό αλλά μίλησε και με ονόματα δεδομένο των επαφών που έχει κάνει ήδη μέχρι στιγμής το τελευταίο διάστημα.

Η σχετική πάσα... ασίστ με βάση και τη μπασκετική ορολογία δόθηκε από τη δήλωση του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Άρης, Νίκου Λάσκαρη, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ότι βρίσκεται σε συζητήσεις εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου για τη συμμετοχή του Άρη. "Πράγματι έχω μιλήσει με τον κ. Λάσκαρη και όχι μόνο από τον Άρη που μου δήλωσαν ότι επιθυμούν τη συμμετοχή της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο στη νέα διοργάνωση που θα γίνει υπό τη σκέπη της FIBA. Θετικός σε αυτή τη λογική είναι και ΠΑΟΚ ενώ από την Αθήνα λογικά το παρών θα δώσει η ΑΕΚ. Σημαντικό ρόλο για τη συμμετοχή της οποιαδήποτε ομάδας θα παίξει η θέση της στο πρωτάθλημα της χώρας της δίχως να τίθεται θέμα περί εγγυημένης παρουσίας σε βάθος χρόνου. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό".

Σχετικά με το κατά πόσο η εξέλιξη της δημιουργίας του Champions League μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος ή όχι του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεδομένης και της παρουσίας της Euroleague ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ πήρε θέση λέγοντας. "Τη διάσπαση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την έχει κάνει η Euroleague από το 2000. Ο θεσμικός φορέας είναι η FIBA σε συνεργασία με την διεθνής ολυμπιακή επιτροπή. Το παράνομο και το διασπαστικό είναι η Euroleague". Πλέον τα νεότερα θα υπάρξουν την Πέμπτη, Βασιλακόπουλος και Τσαγκρώνης θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το πρωί της, μετά το πέρας του ραντεβού που έχει δοθεί στο Μόναχο.

Βασιλακόπουλος: "Μιλάμε με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το Champions League"
Κατσικάρης INTIME SPORTS

"Δεν ετέθη ποτέ θέμα Κατσικάρη"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί και στην προ ημερών παρουσία του με τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη στη Μαδρίτη όπου είχε συνάντηση με τον Φώτη Κατσικάρη. Συνάντηση ωστόσο που όπως διευκρίνισε δεν είχε να κάνει με την ανανέωση της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου της Εθνικής μας ομάδας εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά του καλοκαιριού. "Δεν ετέθη ποτέ θέμα παραμονής του Κατσικάρη στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας και συνεχίζουμε το πλάνο που έχουμε οριοθετήσει. Δεν πήγαμε για να ανανεώσουμε τη συμφωνία μας μαζί του αλλά να κλείσουμε κάποιες τρύπες του προγραμματισμού στα πλαίσια της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας". Για να εξηγήσει: "Σύμφωνα με το καλεντάρι που υπάρχει πρωταθλήματα μπορεί να ολοκληρωθούν στις 24-25 Ιουνίου με το Προολυμπιακό τουρνουά να είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιουλίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να βρούμε λύσεις".

Ακολούθως τοποθετήθηκε για την παρουσία στην Εθνική μας ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά με φόντο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο των τριών εκπροσώπων μας στο ΝΒΑ. Των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Κουφού και Κώστα Παπανικολάου. "Είμαστε ήδη σε συνεχή επαφή μαζί τους και μέσα στον Ιανουάριο (σ.σ. στον επόμενο μήνα δηλαδή) θα πάει άνθρωπος της Εθνικής μας για να τους δει και από κοντά".

Βασιλακόπουλος: "Μιλάμε με Άρη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το Champions League"
Ζήσης INTIME SPORTS

"Κύριοι οι Ζήσης και Μπουρούσης"

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ δεν αρνήθηκε να πάρει θέση για την παρουσία των Νίκο Ζήση και Γιάννη Μπουρούση για ένα ακόμη καλοκαίρι στις υποχρεώσεις της "επίσημης αγαπημένης". Και πιο συγκεκριμένα εν όψει του ενδεχομένου να ρίξουν τους τίτλους τέλους μετά από τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη. Μία φημολογία που αναπτύχθηκε μετά τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Ισπανία στο Eurobasket του περασμένου Σεπτέμβρη στη Λιλ της Γαλλίας. "Δεν υπάρχει κάτι το επίσημο. Δεν ξέρω τίποτα. Και οι δύο τους άλλωστε είναι πολύ κύριοι απέναντι στην Εθνική ομάδα σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας τους".

Κι όσο για την απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να ανακοινώσει την απόφασή του για την ολοκλήρωση της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα μετά τον αποκλεισμό της από την Ισπανία στο Eurobasket της Γαλλίας τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Λιλ; "Το είπε μόνος του και σεβόμαστε την απόφασή του. Πρόκειται εξάλλου για έναν παίκτη που έχει προσφέρει πολλά στην Εθνική ομάδα όπως και ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχοντας κλείσει τον κύκλο τους", για να προσθέσει όσον αφορά την παρουσία των διεθνών στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. "Στην Εθνική ομάδα παίζουνε οι καλύτεροι".

Τέλος κι όσον αφορά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να διοργανώσει ένα από τρία Προολυμπιακά τουρνουά δεν έκρυψε πως: "Το θέμα ήταν καθαρά οικονομικό". Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το κόστος ανέρχεται στο 1.700.000 ευρώ όσο είναι η συνολική επιχορήγηση τη στιγμή που ήταν στα 6.000.000 ευρώ του 2005 και του 2006 με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να κατέληξε με τη δική του προτίμηση για το που επιθυμεί να διεξαχθεί. "Επιθυμία μου είναι να διεξαχθεί στη Γερμανία από πλευράς περιβάλλοντος και παρουσίας του κόσμου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ