Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Β' Εθνική: Ο Έσπερος υπέγραψε κι έφερε πίσω στην Ελλάδα πρώην παίκτη του Ρικ Πιτίνο

Β' Εθνική: Ο Έσπερος υπέγραψε κι έφερε πίσω στην Ελλάδα πρώην παίκτη του Ρικ Πιτίνο

Σε τρίτη ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί ο Ντίλον Έιβαρ, Αμερικανός με ιταλικό διαβατήριο. Ο 27χρονος πόιντ γκαρντ έχει στενή οικογενειακή σχέση με τον Ρικ Πιτίνο και είχαν συνυπάρξει για δύο σεζόν στο Λούιβιλ.

Στον Έσπερο Καλλιθέας, ομάδα του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής, θα αγωνιστεί για το υπόλοιπο της περιόδου ο Ντίλον Έιβαρ, επί δύο σεζόν (2014-16) παίκτης του Ρικ Πιτίνο στο Λούιβιλ δίπλα σε Τέρι Ροζίερ και Ντόνοβαν Μίτσελ.

Η επιλογή του 27χρονου Αμερικάνου πόιντ γκαρντ από την αθηναϊκή ομάδα δεν έγινε τυχαία. Ο έμπειρος περιφερειακός με το αξιόπιστο μακρινό σουτ, έχει θητεύσει σε άλλες δύο ελληνικές ομάδες (Δάφνη Δαφνίου, Αμύντας) και φυσικά γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική πραγματικότητα. Και στις δύο μάλιστα είχε συνεργαστεί με τον Μάη Κωνσταντινίδη, νυν προπονητή του Εσπέρου, ο οποίος ανέλαβε αντί του Αλέκου Δάγλα μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για την εορταστική περίοδο.

Τον Έιβαρ με τον Κωνσταντινίδη συνδέει επίσης ο Πιτίνο. Εκτός του ότι με την οικογένεια του 27χρονου πλέι μέικερ ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδες συνδέεται στενά από χρόνια (φίλος και πρώην συνεργάτης του πατέρα του), γνωρίζει καλά και τον Έλληνα κόουτς. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο τελευταίος είχε επισκεφτεί το Αϊόνα, το κολέγιο που δουλεύει την τελευταία τριετία ο θρυλικός τεχνικός.

Β' Εθνική: Ο Έσπερος υπέγραψε κι έφερε πίσω στην Ελλάδα πρώην παίκτη του Ρικ Πιτίνο


Για τον Έιβαρ ο Πιτίνο είναι πνευματικός πατέρας και μέντοράς του στο μπάσκετ. Όταν ο δεύτερος ήταν στην Ελλάδα έκαναν βόλτες στην Αθήνα και έβλεπε προπονήσεις και αγώνες ενός παιδιού που γνωρίζει από τα μικράτα του.

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ