ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Τζος Οπενχάιμερ: Αυτός είναι ο προπονητής του Γιάννη στους Μπακς που προστέθηκε στο προπονητικό τιμ της Εθνικής

Milwaukee Bucks Josh Oppenheimer poses for a picture during the team's NBA basketball media day Monday, Sept. 28, 2015, in St. Francis, Wis. (AP Photo/Morry Gash)
Milwaukee Bucks Josh Oppenheimer poses for a picture during the team's NBA basketball media day Monday, Sept. 28, 2015, in St. Francis, Wis. (AP Photo/Morry Gash) 2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Ο Τζος Οπενχάιμερ είναι ένας εκ των δύο ονομάτων που προστέθηκαν στο επιτελείο του Δημήτρη Ιτούδη για το EuroBasket. Το SPORT24 παρουσιάζει ποιος είναι ο assistant των Μιλγουόκι Μπακς και πρώην μπασκετμπολίστας που προπονεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το όνομα του Τζος Οπενχάιμερ, του assistant των Μιλγουόκι Μπακς ήταν μαζί με αυτό του Στέφανου Τριαντάφυλλου στις δύο νέες προσθήκες στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μπάσκετ και του Δημήτρη Ιτούδη.

Η καριέρα του ως παίκτης ήταν σύντομη καθώς διήρκησε μόλις έξι χρόνια από το 1992 μέχρι και το 1998. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής το πέρασε στο Ισραήλ μιας και αγωνίστηκε με πέντε διαφορετικές ομάδες σε διάστημα τριών ετών. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μακάμπι Ιερουσαλήμ αλλά και η Χάποελ Ζεβάτ είναι τρεις από τις πέντε ομάδες που έχει φορέσει τη φανέλα τους, όμως η καριέρα του προπονητή και η παρουσία του στους πάγκους ήταν εκείνη που τον τράβηξε περισσότερο.

Το ΝΒΑ του χτύπησε την πόρτα και οι Μπακς μάλιστα το έκαναν εις διπλούν. Πρώτη του εμπειρία στα Ελάφια του Μιλγουόκι ήταν το 2013 όταν έκατσε στο Ουισκόνσιν για τρία χρόνια, μέχρι το 2016. Αυτή ήταν και η πρώτη του συνεργασία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η δεύτερη ήρθε το 2020 και εξελίχθηκε καλύτερα μιας και ένα χρόνο μετά στέφθηκε πρωταθλητής του ΝΒΑ.

Η σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στενή μιας και κάθε καλοκαίρι τον ακολουθεί στην Ελλάδα για τις προπονήσεις του και του μαθαίνει την τέχνη του σουτ. Είναι από τους ανθρώπους που ο Γιάννης εμπιστεύεται την προπόνησή του κατά την διάρκεια της offseason, ειδικά στο σουτ.

Ο Οπενχάιμερ ήταν ένας χαρισματικός γκαρντ με καλό σουτ, ειδικά στο τρίποντο, κάτι που εκμεταλλεύεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να βελτιώσει και εκείνος αυτό το κομμάτι. Ήταν ένας από τα άτομα των Μπακς που έδωσε το παρών και στην πρεμιέρα της ταινίας "Rise" στα Σεπόλια και είδε από κοντά την αγάπη που δείχνει ο κόσμος στον σταρ Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και την περιοχή στην οποία μεγάλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από τον Αύγουστο και μετά θα τον δούμε στο τεχνικό επιτελείο του Δημήτρη Ιτούδη και της Εθνικής ομάδας. Ένας βοηθός που ξέρει όσο λίγοι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής στο EuroBasket). Η ασφάλεια που θα νιώθει ο Γιάννης παρουσία του Οπενχάιμερ είναι δεδομένη, μία παρουσία που μόνο ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει για τον Greek Freak και την Εθνική ομάδα.

TAGS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ