ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Τζόρνταν: Στο σφυρί η υπογεγραμμένη ζακέτα που φορούσε με τη Dream Team το 1992

Τζόρνταν: Στο σφυρί η υπογεγραμμένη ζακέτα που φορούσε με τη Dream Team το 1992
AP PHOTO/SUSAN RAGAN

Η ζακέτα που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν στην απονομή των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, η οποία φέρει και την υπογραφή του, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's και αναμένεται να "πιάσει" 1-3 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δημοπρασία, από τον οίκο Sotheby's, βγαίνει η ζακέτα που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν το 1992, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τις ΗΠΑ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί οκτώ ημέρες αργότερα, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν ότι η τιμή της θα κυμανθεί στα 1-3 εκατομμύρια δολάρια. Η αξία της εν λόγω ζακέτας δεν ανεβαίνει μόνο και μόνο επειδή φέρει την υπογραφή του MJ, αλλά γιατί κουβαλάει μία ολόκληρη ιστορία.

Ο τότε χορηγός της Εθνικής Ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν η Reebok, ωστόσο, ο Τζόρνταν συνεργαζόταν με τη NIKE και κάπως έτσι βρέθηκε σε δίλημμα. Τελικά ο Air βρήκε τρόπο να "ξεγλιστρήσει" χωρίς συνέπειες από την ομοσπονδία, αλλά και χωρίς να προδώσει τη αθλητική εταιρεία με την οποία είχε αποκλειστική συμφωνία, κρύβοντας το logo της Reebok με μία αμερικανική σημαία που έριξε στον ώμο του.

TAGS ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ