NBA

Σοκαριστικές λεπτομέρειες από τη συμπεριφορά του Τζέιμς Χάρντεν στους Χιούστον Ρόκετς

Ο σούπερ σταρ των Χιούστον Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν
Ο σούπερ σταρ των Χιούστον Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν AP PHOTO/NELL REDMOND, FILE

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το πόσο κακός επαγγελματίας είναι ο Τζέιμς Χάρντεν αποκαλύπτει κείμενο του Τιμ ΜακΜάχον στο ESPN. Τα ταξίδια ανάμεσα στους αγώνες, η έλλειψη πειθαρχίας, οι αποφάσεις για κάθε πιθανό κι απίθανο ζήτημα στους Ρόκετς.

Λίγες εβδομάδες μετά από την απαίτησή του να αποχωρήσει από το Χιούστον με ανταλλαγή, ο Τζέιμς Χάρντεν παραμένει παίκτης των Ρόκετς. Έκανε χθες το φετινό του ντεμπούτο στην φιλική αναμέτρηση με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ήταν κακός (12 πόντοι από 1/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 λάθη σε 21:22) και υπέρβαρος, και σήμερα (16/12) ένα άρθρο του Τιμ ΜακΜάχον στο ESPN έρχεται για να δείξει πόσο τοξικός ήταν για τον οργανισμό, τον οποίο ο ίδιος είχε αποκαλέσει με τον ίδιο χαρακτηρισμό πριν από μερικές μέρες στο περιβάλλον του.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ΜακΜάχον, ο Χάρντεν συνήθιζε τα τελευταία χρόνια να φεύγει από το Χιούστον αν υπήρχε κενό δύο ή τριών ημερών ανάμεσα στους αγώνες των Ρόκετς, για να πάει στο Λας Βέγκας και να διασκεδάσει. Πάντα έλειπε από την πρώτη προπόνηση μετά από τη διακοπή για το All-Star Weekend, ενώ έπαιρνε αποφάσεις για τα ταξίδια, για το πρόγραμμα των προπονήσεων, ακόμη και για τις απολύσεις ή τις προσλήψεις ανθρώπων σε επιτελικές θέσεις στους Ρόκετς, είτε στο front office, είτε στο προπονητικό team. Εκείνος πίεσε για να αποχωρήσει ο Ντουάιτ Χάουαρντ, εκείνος πίεσε για να φύγει ο Κρις Πολ.

Από το 2012 μέχρι και την περασμένη σεζόν, οι Ρόκετς έκαναν ό,τι τους ζητούσε ο Χάρντεν. Σε αυτή την οκταετία ο Μούσιας είχε 29.6 πόντους από 51% στο δίποντο, 36% στο τρίποντο και 86% στις βολές, μαζί με 6 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 4.5 λάθη ανά 37.1 λεπτά συμμετοχής σε 613 αγώνες. Πλέον ουδείς σκοπεύει να τον ανεχθεί, χωρίς πάντως οι Ρόκετς να "καίγονται" για να τον παραχωρήσουν. Θα το κάνουν όταν βρουν μια πρόταση που πραγματικά τους συμφέρει και θα τους βοηθήσει να χτίσουν το μέλλον τους.

"Όλοι γνώριζαν ποιος είναι το αφεντικό στον οργανισμό, είναι μέρος της δουλειάς σου όταν πηγαίνεις στο Χιούστον. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι GM, ο ιδιοκτήτης, όλοι γνωρίζουν τι γίνεται. Δεν φταίει όμως ο Χάρντεν, δεν είναι δικό του το λάθος, έκανε αυτά που του επέτρεψαν να κάνει" ανέφερε πρώην assistant coach των Ρόκετς στον ΜακΜάχον, ενώ ένα μέλος από το περσινό coaching staff εξήγησε πως: "Αν υπήρχαν μέρες ανάμεσα στους αγώνες, όλοι γνώριζαν ότι ο Χάρντεν θα πετάξει σε άλλη πόλη για να πάει σε πάρτι, όμως ήξεραν επίσης ότι θα γύριζε και θα είχε triple-double με 50 πόντους. Έπρεπε να το αποδεχθούν".

Παίκτες όπως ο Κρις Πολ, ακόμη και ο πολύ καλός φίλος του Χάρντεν, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, δεν άντεχαν την έλλειψη πειθαρχίας και την αδιαφορία του να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες που θα έκαναν τη διαφορά. Ο πρώτος παραχωρήθηκε, ο δεύτερος ζήτησε ανταλλαγή και μετακόμισε στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Σύμφωνα πάντα με τον ΜακΜάχον, ο Χάρντεν δεν είχε καμία όρεξη να ακολουθήσει το πλάνο της ομάδας του στην επίθεση αν η μπάλα δεν βρισκόταν στα χέρια του, ενώ υπήρξαν στιγμές που περπατούσε για να δείξει τη δυσαρέσκειά του.

"Τίποτα δεν γινόταν στην ώρα του. Το αεροπλάνο καθυστερούσε, το λεωφορείο το ίδιο. Δεν ήταν ομάδα ΝΒΑ" είπε στο ίδιο κείμενο ένας πρώην εργαζόμενος στους Ρόκετς.

TAGS NBA ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ ΤΖΕΙΜΣ ΧΑΡΝΤΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ