ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΤΣΣΚΑ: Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η EuroLeague προσπαθεί να αφαιρέσει την "Άδεια τύπου Α" της ομάδας

ΤΣΣΚΑ: Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η EuroLeague προσπαθεί να αφαιρέσει την "Άδεια τύπου Α" της ομάδας
INTIME

Εξελίξεις στην EuroLeague, αφού σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα η EuroLeague Basketball ψάχνει "παραθυράκι" το οποίο θα της επιτρέψει να αφαιρέσει την "Άδεια Τύπου Α" από την ΤΣΣΚΑ.

Η θέση της ΤΣΣΚΑ στην EuroLeague φαίνεται ότι είναι επισφαλής. Αυτό υποστηρίζουν ρωσικά ΜΜΕ, με πρώτο το "sports.ru", το οποίο αναφέρει ότι η EuroLeague Basketball ψάχνει να βρει έναν τρόπο να αφαιρέσει από την ΤΣΣΚΑ την άδεια τύπου Α που έχει.

Η ΤΣΣΚΑ - όπως και τα άλλα 10 ιδρυτικά μέλη της ECA - έχει στην διάθεσή της την άδεια Τύπου Α που της εξασφαλίζει την παρουσία της στην διοργάνωση. Σε περίπτωση που της αφαιρεθεί, τότε αυτό σημαίνει αυτόματα πως κάτι τέτοιο πλέον δεν θα είναι δεδομένο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ίδια, όσο και για την EuroLeague Basketball.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι η EuroLeague Basketball βρίσκεται σε συζητήσεις με νομικές φίρμες προκειμένου να φανεί κατά πόσο είναι πράγματι υπάρχει κάποιο "παράθυρο" στο κατασταστικό που της επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο - προφανώς έχοντας ως βασικό επιχείρημα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή βέβαια υπάρχει πάντα η επιλογή του "σπασίματος" του 10ετους συμβολαίου με την καταβολή αποζημίωσης, το ύψος της οποίας όμως δεν έχει καθοριστεί.

Είναι σαφές πλέον ότι οι σχέσης της ΤΣΣΚΑ και της EuroLeague Basketball δεν είναι σε καλό σημείο. Αυτό εξάλλου είχε διαφανεί και από τις δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν πριν από μερικές εβδομάδες, όταν είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της ομάδας από την διοργάνωση, την ίδια στιγμή που η EuroLeague φέρεται να ψάχνει στην αγορά για πιθανές ομάδες που θα κάλυπταν το κενό της, κυρίως σε εμπορικό επίπεδο. Όπως και να έχει, φαίνεται ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ