ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΤΣΣΚΑ: Οριστικά τέλος ο Μάικ Τζέιμς

Ο Μάικ Τζέιμς με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ
Ο Μάικ Τζέιμς με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ EUROKINISSI

Ο Μάικ Τζέιμς και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασαν σε συμβιβαστική λύση για τη διακοπή της σύμβασης που τους δέσμευε για την επόμενη διετία. Τα χρήματα που επρόκειτο να λάβει ο Αμερικανός για την επόμενη διετία.

Ο Μάικ Τζέιμς δεν ανήκει πλέον στο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 31χρονος Αμερικάνος γκαρντ (1.85μ) είχε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023, αλλά αποδεσμεύτηκε το απόγευμα του Σαββάτου και ως ελεύθερος πλέον πρόκειται να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, στην Ευρώπη ή αλλού. Ούτως ή άλλως ο κόουτς Δημήτης Ιτούδης δεν τον υπολόγιζε από καιρό εξαιτίας της συμπεριφοράς του και το "διαζύγιο" ήταν η μοναδική διέξοδος για τις δύο πλευρές.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Μοσχοβίτες ενημέρωσε για το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ.

Πέρυσι, κι ενώ είχε αρχικά υπογράψει για τρία χρόνια, ο Τζέιμς είχε υποπέσει σε μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα, είχε τεθεί εκτός πλάνων και έφυγε για το ΝΒΑ βρίσκοντας χώρο στους Μπρούκλιν Νετς μετά τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Ίρβινγκ και Χάρντεν. Αν και προσπάθησε με την απόδοσή του να κρατήσει τη θέση του στο ρόστερ της νεοϋορκέζικης ομάδας, ο Στιβ Νας αποφάσισε να μην δώσει συμβόλαιο στον 31χρονο σκόρινγκ γκαρντ, με αποτέλεσμα η επιστροφή του στη Μόσχα να γίνει υποχρεωτική. Ο Τζέιμς γύρισε στη ρωσική πρωτεύουσα και αρχικά εντάχθηκε στις προπονήσεις της β' ομάδας. Ωστόσο ήταν βέβαιο πως, αφού είχαν μεσολαβήσει όλα αυτά, θ' αναζητηθεί η φόρμουλα λύσης του συμβολαίου του.

Από τη στιγμή που οι δύο πλευρές βρήκαν το βασικό σημείο επαφής στις συζητήσεις, όλα πήραν τον δρόμο τους.

Βάσει συμβολαίου ο Τζέιμς θα λάμβανε 4.5 εκατομμύρια για την επόμενη διετία. Άρα η ΤΣΣΚΑ θα γλιτώσει ένα μεγάλο βάρος από τον προϋπολογισμό της. Την ίδια στιγμή ο Αμερικανός θα αποκτήσει τη δυνατότητα να ενταχθεί σε ομάδα της αρεσκείας του χωρίς περιορισμούς.

TAGS ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROLEAGUE ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ