ΠΑΟΚ

Τσόχλας: “Δεν μου αρέσει η λέξη ταβάνι”

INTIME SPORTS

Ο Απόλλωνας Τσόχλας θεωρεί ότι η ψαλίρδα με τους "αιωνίους" έχει μικρύνει, αλλά όχι τόσο ώστε κάποια ομάδα, πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, να "χτυπήσει" τον τίτλο.

Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Κόροιβο, Απόλλωνας Τσόχλας, ο οποίος σε 17 λεπτά συμμετοχής, είχε 17 πόντους, 3 ασίστ και 1 ριμπάουντ -πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων- μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για την φετινή πορεία του Δικεφάλου, το φετινό πρωτάθλημα και τον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά:

– Απόλλωνα, πήρατε σχετικά μία εύκολη νίκη απέναντι στον Κόροιβο. Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι υπερτερήσατε;

Γενικώς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς και κυρίως στην άμυνα. Καταφέραμε να περιορίσουμε σε μεγάλο βαθμό τα ατού τους και έτσι πήραμε τη νίκη“.

– Πιστεύεις ότι η ψαλίδα ανάμεσα στους “αιωνίους” και τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος έχει μικρύνει; Πως σου φαίνεται το εφετινό πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι η ψαλίδα έχει μικρύνει αλλά όχι τόσο, ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ανταγωνιστικό και να μπορεί κάποια άλλη ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο. Η διαφορά στα μπάτζετ παραμένει μεγάλη αλλά υπάρχουν κάποιες άλλες ομάδες από κάτω, που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για το καλύτερο δυνατό“.

– Το εφετινό ταβάνι του ΠΑΟΚ ποιο είναι;

Η λέξη ταβάνι δεν μου αρέσει. Πάντα, όταν παίζεις, προσπαθείς για το καλύτερο. Κάθε ομάδα, προσπαθεί κάθε χρόνο να βελτιώνεται. Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση στο Eurocup και παράλληλα να έχουμε μία σταθερή πορεία στην Ελλάδα και να κοντράρουμε τις ομάδες της τετράδας“.

– Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο ξεκίνημα και “καίγεται” για τη νίκη. Τι θεωρείς ότι πρέπει να προσέξετε, για να πάρετε τη νίκη;

Είναι πραγματικότητα ότι ο Πανιώνιος αντιμετώπισε προβλήματα αλλά αυτή τη στιγμή, έχει πάρει κάποιους αξιόλογους παίκτες και είμαι σίγουρος ότι κάπου θα αρχίσει να στρώνει και θα αλλάξει η εικόνα του. Ελπίζω αυτό, να μην το κάνουν με εμάς. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να περιορίσουμε τα ατού του Πανιωνίου“.

Μπούτσκος: “Καταθέτει πολύ ενέργεια η Βέντσπιλς”

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τον αγώνα της Τετάρτης (5/11) με την Βέντπιλς και ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, προπονητής, Παντελής Μπούτσκος, αναλύει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ την Λετονική ομάδα.

Eπόμενη αντίπαλος για την 4η αγωνιστική (και τρίτη εκτός έδρας) του Eurocup η Βέντπιλς στη Λετονία. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας η ομάδα καλείται να κάνει ακόμη ένα κοπιαστικό ταξίδι και οφείλουμε να διαχειριστούμε τόσο την κόπωση, όσο και τους τραυματισμούς.

Γνωρίζουμε καλά ότι ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν πρέπει να αφήνουμε τις νίκες να αλλάζουν το μυαλό μας και τις ήττες να αγγίζουν την καρδιά μας. Ωστόσο τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μας, από το να διατηρούμε τη συνοχή μας σαν ομάδα και να αντιμετωπίζουμε την κάθε πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά μας με πολύ ενθουσιασμό και με μεγάλο κίνητρο“, είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Έχουμε πολύ σεβασμό για τους αντιπάλους μας, που είναι αήττητοι στην Λετονική λίγκα, καθώς είναι μια ομάδα που καταθέτει πολύ ενέργεια και στις δύο άκρες του γηπέδου, με αθλητικούς παίκτες που όλοι είναι ενεργοί και παράγουν σκορ, κάτι που την καθιστά ιδιαίτερα δυσκολοκατάβλητη αφού ακόμη και εκτός έδρας, κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, διεκδίκησε με αξιώσεις τη νίκη.

Δίνουν μεγάλη έμφαση στην άμυνα τους και πηγαίνουν στις επαφές στα όρια του φάουλ με σκοπό να αποδιοργανώσουν την επίθεση του αντιπάλου και να αναπτυχθούν στο transition, κάτι που αποτελεί το μεγάλο τους όπλο, μαζί με την ικανότητά τους στα τρίποντα (με εννέα παίκτες να απειλούν έξω από τα 6.75), τα οποία υποστηρίζουν διεκδικώντας κάθε επιθετικό ριμπάουντ.

Σε set παιχνίδι, ο κινητήριος μοχλός τους είναι ο πολύπειρος point guard Μάιρ Τσάτμαν (έχει κατακτήσει το Εurocup υπό τις οδηγίες του κόουτς Ίβκοβιτς στη Διναμό Μόσχας το 2005), ο οποίος ασκεί υψηλό επίπεδο ηγεσίας και με την οξυδέρκειά του αξιοποιεί με ιδανικό τρόπο τους συμπαίκτες του.

Μέσα στη ρακέτα ο undersized center Γκραντ με την ενέργεια του τελειώνει πολλές φάσεις βασιζόμενος στην ταχύτητά του και στην έφεση του στο επιθετικό ρημπάουντ, ενώ στα forward o Αμερικάνος Μπάρνις μαζί με τους Λετονούς Γκούλμπις και Βάιρογκς έχουν την ποιότητα και να πάρουν μεγάλα σουτ και να επιτεθούν στα close outs δημιουργώντας ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, όπως και το support group που αποτελούν οι υπόλοιποι νεαροί Λετονοί που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Κάθε παιχνίδι είναι ένα μάθημα για μας και αποτελεί οδηγό για να κρατάμε τα θετικά στοιχεία, να διορθώνουμε και να αφήνουμε πίσω τα λάθη μας, με σκοπό να γίνουμε καλύτερη ομάδα από αυτήν που ήμασταν χθες. Αυτή είναι η μόνη πίεση που βάζουμε στην ομάδα μας και κανείς δεν μπορεί να μας ασκήσει περισσότερη πίεση, από αυτήν που βάζουμε εμείς στους εαυτούς μας για να αγγίζουμε και να ξεπερνάμε τα όρια μας κάθε φορά που πατάμε στο παρκέ.

Άλλωστε, τίποτα σπουδαίο δεν έρχεται εύκολα, αλλά είμαστε πολύ περήφανοι που στην ομάδα μας έχουμε παίκτες που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν ο ένας για τον άλλον και να παίζουμε κάθε παιχνίδι, κάθε φορά, σαν να είναι το τελευταίο“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ