ΣΕΠΚ

Τσίκληρας: "Δίνει αίγλη στο πρωτάθλημα"

Τσίκληρας: "Δίνει αίγλη στο πρωτάθλημα"

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στην Α1 γυναικών μετά από τρία χρόνια απουσίας και ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Τσίκληρας μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης

Έπειτα από τρία χρόνια απουσίας ο Πανιώνιος επιστρέφει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ. Ο "Ιστορικός" κέρδισε την άνοδο στο περσινό πρωτάθλημα της Α2 κι ο κόουτς της ομάδας, Άγγελος Τσίκληρας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το μυστικό της περσινής επιτυχίας, τις αγωνιστικές επιδιώξεις που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν αλλά και για το σωματείο του Πανιωνίου που " πρέπει να βρίσκεται στην Α1".

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την περσινή εξαιρετική πορεία της ομάδας του και τον απολογισμό που κάνει

" Την περσινή χρονιά αποφασίσαμε να στηριχτούμε στα παιδιά που ήταν ήδη στην ομάδα και το μόνο που αλλάξαμε ήταν η φιλοσοφία στη δουλειά και η μεθοδολογία. Μαζί με τον Άγγελο Γιαννουλάκη, που είμαστε πολλά χρόνια μαζί, βάλαμε τα πράγματα κάτω, μιλήσαμε με τα κορίτσια κι έχοντας δει τη δυναμική των υπόλοιπων ομάδων μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Ξεκινήσαμε τη σεζόν με χαμηλούς τόνους, χωρίς να λέμε πολλά και επιδιώξαμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όσο περνούσε ο καιρός γινόταν πιο ξεκάθαρο ότι μπορούμε να πάρουμε την άνοδο και το γεγονός ότι όλα τα παιδιά έμπαιναν στη φιλοσοφία μας δουλεύοντας πιο σκληρά εντός κι εκτός παρκέ έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω για την περσινή χρονιά τα κορίτσια για την φανταστική προσπάθεια που έκαναν, τον συνεργάτη μου, Άγγελο Γιαννουλάκη για τη στήριξη που μου παρέχει πάντα, τη Διοικούσα Επιτροπή που έλυνε όλα τα προβλήματα εν τη γενέσει τους δίνοντας το δικαίωμα να σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ και τέλος τους φίλους του Πανιωνίου που ήταν κοντά στην ομάδα στηρίζοντας την προσπάθεια μας. Ελπίζω φέτος να είναι ακόμα πιο κοντά μας".

Για την επιστροφή του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

" Ο Πανιώνιος επιστρέφει εκεί που ανήκει. Ο Πανιώνιος είναι μία μεγάλη ομάδα, ένα ιστορικό σωματείο που δίνει μία άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα. Όπως και πέρσι πάμε με χαμηλούς τόνους να κάνουμε την προσπάθεια μας. Στόχος είναι να σωθεί η ομάδα το συντομότερο δυνατό και μέσα από αυτή τη διαδικασία να αναδειχθούν παιδιά που θα μπορέσουν να αποτελέσουν το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ. Ο Πανιώνιος πρέπει να βρίσκεται στην Α1!

Έχει γίνει μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια από τους ανθρώπους που απαρτίζουν την Διοικούσα Επιτροπή του γυναικείου τμήματος και με μεγάλο κόπο και θυσίες έχουν καταφέρει να βάλουν την ομάδα να λειτουργεί σε επαγγελματικά πλαίσια. Γίνεται σοβαρή και μεθοδική δουλειά από όλους".

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό κι αν έχει ολοκληρωθεί

" Κατά 99% το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί, όμως πάντα υπάρχει μία περίπτωση αν προκύψει κάτι εξαιρετικό. Το καλοκαίρι ήρθαν στην ομάδα μας η Ρία Πατεράκη από τον Παναθηναϊκό, η Ιωάννα Τσιαδή από την ΚΑΠ και οι Αμερικανές Κέιτι Χίλι και Λέξι Πίτερσεν. Με την παρουσία των παιδιών αυτών θεωρώ ότι το ρόστερ μας είναι αρκετά ανταγωνιστικό και θέλουμε να παρουσιάσουμε μία ομάδα που θα μάχεται από το λεπτό, θα είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσουμε όλα αυτά με όμορφο μπάσκετ που θα το χαίρονται όσοι βρίσκονται στην εξέδρα".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ