EUROCUP

Τσαρούχα και Πάντερ έγραψαν ιστορία: Για πρώτη φορά δύο γυναίκες διαιτητές σε διοργάνωση της EuroLeague Basketball

Η Βάσω Τσαρούχα
Η Βάσω Τσαρούχα EUROKINISSI

Το παιχνίδι ανάμεσα στη Μπούρσασπορ και την Γκραν Κανάρια για την 5η αγωνιστική του EuroCup ήταν ιδιαίτερο για την διαιτησία γυναικών, καθώς Πάντερ και Τσαρούχα σφύριξαν για πρώτη φορά μαζί σε διοργάνωση της EuroLeague Basketball.

Η διαιτησία γυναικών συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και αυτή τη φορά σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο. Βάσω Τσαρούχα και Αν Πάντερ διηύθυναν μαζί παιχνίδι του EuroCup, αυτό ανάμεσα στη Μπούρσασπορ και την Γκραν Κανάρια για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που δύο γυναίκες διαιτητές σφύριξαν στο ίδιο ματς σε διοργάνωση της EuroLeague Basketball. Η Πάντερ είναι διαιτητής στην EuroLeague από το 2016 και μάλιστα έγινε η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε αγώνα του Final Four και συγκεκριμένα το 2019.

"Το να βλέπω μία ακόμα γυναίκα να στέκεται δίπλα μου στο παρκέ είναι μία εμπειρία επιβράβευσης και ελπίζω να γίνει συνήθεια στο μέλλον", δήλωσε η Πάντερ μετά από το παιχνίδι που διηύθυναν μαζί στη διοργάνωση.

Από την πλευρά της η Ελληνίδα διαιτητής, Βάσω Τσαρούχα έχει εμπειρία 22 χρόνων στα παρκέ ως αθλήτρια ενώ διανύει την τρίτη της σεζόν ως διαιτητής στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Ήταν τιμή μου να ολοκληρώσω την τριάδα των διαιτητών μαζί με την Αν και τον Κρίσταπς σε αυτό το ματς. Η Αν είναι από τις κύριες πηγές έμπνευσης όταν μιλάμε για το υψηλότερο επίπεδο στη διαιτησία και το να έχω την ευκαιρία να μάθω από αυτό, είναι ξεχωριστό", ανέφερε η Τσαρούχα.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS EUROCUP EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ