ΚΑΟΔ

Τσαλδάρης: "Το άγχος του Πανιωνίου, έπαιξε ρόλο"

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε στο Sport24.gr για το "διπλό" του ΚΑΟΔ στη Νέα Σμύρνη, που έφερε τον Πανιώνιο στην πιο δεινή θέση της ιστορίας του.

Ο ΚΑΟΔ είχε τη δική του ατζέντα, κατά την επίσκεψη του στη Νέα Σμύρνη: τη νίκη που θα τον "κρατούσε" στην ΣΚΡΑΤΣ Basket League. Με το 72-79 ωστόσο, έσπρωξε τον Πανιώνιο ένα βήμα πιο κοντά στην Α2, για πρώτη φορά έπειτα από 34 χρόνια. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης μιλά στο Sport24.gr για το περίπλοκο του πράγματος: να παίζεις με μια εκ των ιστορικότερων ομάδων στην Α1, γνωρίζοντας ότι η δική σου "ζωή", είναι ο δικός της "θάνατος".

Πόσο σημαντική είναι η νίκη απέναντι σε μια ομάδα, που έπαιζε το τελευταίο χαρτί της παραμονής;

"Κατ' αρχήν πέραν του γεγονότος πως παίζαμε με μια ομάδα, όπως είναι ο Πανιώνιος, που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, παίζαμε και με μια ομάδα πάρα πολύ ιστορική. Ο Ιστορικός έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτομάτως, το παιχνίδι γίνεται δυσκολότερο, παίζοντας με μια τέτοια ομάδα.

Παρ' όλα αυτά, εμείς θέλαμε να δείξουμε πως συνεχίζουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό πιστεύω πως το δείξαμε και στο παρκέ, βγάζοντας αποφασιστικότητα και συγκέντρωση".

Ποιο ήταν το στοιχείο που έκρινε την αναμέτρηση; Έπαιξε ρόλο το καθαρό μυαλό, γιατί όσο κυλούσαν τα λεπτά το άγχος του Πανιωνίου γινόταν μεγαλύτερο;

"Σαφώς. Όπως είπα, ήμασταν αποφασισμένοι να κερδίσουμε. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε κρίσιμα σημεία και σαφώς έπαιξε ρόλο και η πίεση που είχε ο Πανιώνιος. Σε τέτοια παιχνίδια τα χέρια είναι "βαριά" και αυτό έκανε τη δουλειά μας πιο εύκολη. Αναζητούσαμε αυτήν την εκτός έδρας νίκη, ήταν το ζητούμενο μας, ώστε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε το στόχο της παραμονής. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα".

Στα μέσα της σεζόν αποχώρισες από τη Νέα Κηφισιά και ήρθες στον ΚΑΟΔ. Πώς ήταν η μετάβαση;

"Μια χαρά! Στη Δράμα περνάω πολύ καλά, ευχαριστιέμαι το παιχνίδι και συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο μοτίβο στο οποίο παίζω τόσα χρόνια".

Για πόσο ακόμα πιστεύεις πως θα είσαι σε θέση να προσφέρεις;

"Θα δούμε, δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Σίγουρα δεν είμαι και... στην πρώτη νιότη, αλλά θα δούμε στο μέλλον".

TAGS ΚΑΟΔ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ