ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρομερά ρεκόρ, ιστορικές εμφανίσεις και παρουσίες!

Τρομερά ρεκόρ, ιστορικές εμφανίσεις και παρουσίες!

Δείτε όλα τα ρεκόρ του Copa Del Rey, από τις εμφανίσεις, τα τρόπαια μέχρι και τις παρουσίες των ομάδων στο τουρνουά. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους οκτώ διεκδικητές του τροπαίου...

Την Πέμπτη (6/2) αρχίζει το Copa Del Rey στη Μάλαγα με την παρουσία των Ρεάλ Μαδρίτης, Γκραν Κανάρια, Μάλαγα, Σαραγόσα, Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα, Μπαρτσελόνα και Τενερίφη.

Οκτώ σύλλογοι, οι οποίοι θα επιδιώξουν να φτάσουν στην κατάκτηση του "Κυπέλλου του Βασιλιά". Πολλές ομάδες έχουν φτάσει πολλές φορές στην κορυφή (όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα), άλλες παίρνουν μέρος για πρώτη τους φορά (Τενερίφη).

Το ''Martín Carpena'' φοράει τα καλά του για να υποδεχθεί 470 διαπιστευμένους δημοσιογράφους, 17 σκάουτερ από το ΝΒΑ, εκπροσώπους του Τύπου από εννέα χώρες εκτός Ισπανίας καθώς και προπονητές από την Ιαπωνία!!!

Δείτε τα ενδιαφέροντα στοιχεία από της κάθε ομάδας, από τις κατακτήσεις των τροπαίων μέχρι και τα ρεκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Όπως αναφέραμε, πάντως δεν λείπουν και οι πρωτάρες...

Μπαρτσελόνα

1. Η Μπαρτσελόνα στις δύο φορές που έχει γίνει το Copa Del Rey στη Μάλαγα έχει ισάριθμους τίτλους, έχοντας κερδίσει και τις δύο φορές στον τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

2. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στο Copa Del Rey. Έχει έξι, αν και ποτέ δεν κατάφερε να αναδειχτεί σε MVP.

3. Η Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί από το 2008 κι έπειτα σε τέσσερις τελικούς, έχοντας κερδίσει τους τρεις.

4. Ο Άντε Τόμιτς έχει κερδίσει τα τελευταία δύο Κύπελλα και είναι ο μόνος που παίκτης που το έχει καταφέρει με τις φανέλς των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

5. Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους του Copa Del Rey από τους τεχνικούς των ομάδων που παίρνουν μέρος στο τουρνουά (2010, 2011 και 2013). Πρώτος είναι ο Αϊτο Ρενέσες, ο οποίος έχει πέντε (1987, 1988, 1994, 2001 και 2008).

Λαμποράλ Κούτσα

1. Η Λαμποράλ είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο Copa Del Rey (2002, 2004, 2006 και 2009), μόνο πίσω από τη Μπαρτσελόνα (2001, 2003, 2007, 2010, 2011 και 2013) τον αιώνα που διανύουμε.

2. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είναι ο μοναδικός προπονητής από τους οκτώ που έχει κερδίσει τον συγκεκριμένο τίτλο με δύο διαφορετικές ομάδες (1999 Λαμποράλ Κούτσα και 2005 τη Μάλαγα).

3. Η Λαμποράλ Κούτσα έχει πάρει μέρος σε δώδεκα διαδοχικούς ημιτελικούς.

4. Αν η Λαμποράκ και η Μπαρτσελόνα περάσουν στα ημιτελικά θα τεθούν αντιμέτωπες για τέταρτη συνεχόμενη φορά.

5. Ο Αντρές Νοτσιόνι είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Copa Del Rey το 2002 με την Λαμποράλ.

Ρεάλ Μαδρίτης

1. Η Ρεάλ Μαδρίτης και στις δύο φορές που έγινε το Copa Del Rey στη Μάλαγα (το 2001 και το 2007) ηττήθηκε και τις δύο φορές από τη Μπαρτσελόνα.

2. Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Copa Del Rey που έχει κερδίσει δύο τίτλους MVP.

3. Ο Πάμπλο Λάσο έχει κατακτήσει το Copa Del Rey τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Ήταν επίσης ο MVP το 1995.

4. Ο Φελίπε Ρέγιες είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση. Από το 2000 κι έπειτα δεν λείπει από κανένα τουρνουά.

5. Ο Τζέισι Κάρολ έχει παίξει και πάλι σε ματς Copa Del Rey ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γκραν Κανάρια. Ήταν το 2001, σημειώνοντας 30 πόντους.

Τρομερά ρεκόρ, ιστορικές εμφανίσεις και παρουσίες!

Βαλένθια

1. Η Βαλένθια είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει το τρόπαιο στην πρώτη της παρουσία. Ήταν το 1998.

2. Οι Λούμπος Μπάρτον και Πάου Ρίμπας είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν κατακτήσει το Copa Del Rey από την ομάδα της Βαλένθια.

3. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έχει κατακτήσει το Κύπελλο ως παίκτης και ήταν μάλιστα MVP το 1994.

4. Η Βαλένθια ξεπέρασε τα προημιτελικά στις τρεις τελευταίες παρουσίες της στο Copa Del Rey.

5. Το μοναδικό τρόπαιο του Copa Del Rey που έχει κατακτήσει η Βαλένθια ήταν το 1998.

Μάλαγα

1. Η Μάλαγα στα δύο Copa Del Rey που έχει διοργανώσει αποκλείστηκε στα προημιτελικά το 2001 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2007 από τη Μπαρτσελόνα.

2. Ο Φραν Βάσκεθ ήταν στην ομάδα της Μάλαγα που κατέκτησε το Κύπελλο το 2005.

Το Sport24.gr στη media day της Ουνικάχα Μάλαγα...

3. Η Μάλαγα έχει πάρει μέρος μόνο σε ένα από τα τελευταία τέσσερα Copa Del Rey. Σε εκείνη της Βαρκελώνης το 2013, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Λαγκούν Άρο.

4. Ο Χοάν Πλάθα έχει φτάσει στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και στα ημιτελικά με την Καχασόλ.

5. Ο Φραν Βάσκεθ και ο Σέρχι Βιδάλ είναι, μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο οι παίκτες με τους περισσότερους τίτλους στο Copa Del Rey ( έχουν από τέσσερις).

Σαραγόσα

1. Η Σαραγόσα, όπως και στην προηγούμενη διοργάνωση Copa Del Rey που πήρε μέρος αντιμετωπίζει την διοργανώτρια ομάδα. Στο προηγούμενο που πήρε στην Βιτόρια αντιμετώπισε τη Λαμποράλ, ενώ θα αναμετρηθεί με τη Μάλαγα.

2. Ο Τόμας είναι ο μοναδικός παίκτης της Σαραγόσα που έπαιξε και στο προηγούμενο Copa Del Rey το 2008.

3. Ο Ρουίθ βοηθός του προπονητής της ομάδας, Χοσέ Λουίς Άμπο ήταν μέλος της ομάδας της Σαραγόσα που πήρε το Copa Del Rey το 1984.

4. Καμία ομάδα που τερμάτισε στην έκτη θέση δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Copa Del Rey. Από την έκτη θέση μπήκε η Σαραγόσα στο τουρνουά...

5. Ο Πέδρο Λομπάρτ έχει πάρει μέρος στα τελευταία δύο Copa Del Rey (το 2012 με τη Μπαρτσελόνα και το 2013 με τη Λαμποράλ Κούτσα).

Γκραν Κανάρια

1. Η Γκραν Κανάρια πέτυχε πέρυσι την πρώτη της νίκη στο Copa Del Rey, έπειτα από οκτώ εμφανίσεις.

2. Το 2007 στο Copa Del Rey που έγινε και πάλι στη Μάλαγα η Γκραν Κανάρια αντιμετώπισε ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης, από την οποία ηττήθηκε με 85-82.

3. Την προηγούμενη σεζόν η Γκραν Κανάρια μαζί με την Μπαρτσελόνα ήταν οι μοναδικές ομάδες που έπαιξαν στο Copa Del Rey και έφτασαν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

4. Οι δύο τελευταίες ήττες στα προημιτελικά του Πέδρο Μαρτίνεθ ήταν με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης.

5. Ο Άλμπερτ Όλιβερ αγωνιζόταν στη Μπανταλόνα, όταν εκείνη κέρδισε το Copa Del Rey το 1997, αν και δεν ήταν μέρλος της ομάδας στην τελική φάση στη Λεόν.

Τενερίφη

1. Η Τενερίφη θα πάρει μέρος σε Copa Del Rey μετά από 26 ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε πάρει μέρος ήταν το 1988.

2. Ο Ντιέγκο Φαγιάρδο έχει παίξει μόνο ένα παιχνίδι στο Copa Del Rey με τη Μπαρτσελόνα το 2002 στη Βιτόρια.

3. Ο Ρικάρδο Ρουίθ της Λαμποράλ Κούτσα ήταν το 1999 στην ομάδα που πήρε το τρόπαιο με προπονητή τον Σέρτζιο Σκαριόλο.

4. Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς είχε πάρει μέρος στο Copa Del Rey το 2007.

5. Η Τενερίφη θα προσπαθεί θα μιμηθεί τη Μάλαγα, όταν από την όγδοη θέση κατέκτησε το Copa Del Rey το 2005.

Διαβάστε όλα τα νέα του Copa Del Rey από τον απεσταλμένο του Sport24.gr στη Μάλαγα, Γιάννη Σταυρουλάκη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ