ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρελαίνει κόσμο 12χρονος με ύψος 2.13 μέτρα!

Τρελαίνει κόσμο 12χρονος με ύψος 2.13 μέτρα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Σε τουρνουά στην Ισπανία για 12χρονους αναμένεται να αγωνιστεί ένα παιδί με ύψος 2.13 μέτρα! (VIDEO)

Τον Olivier Rioux δεν τον ξέρει πολύς κόσμος. Σύντομα ωστόσο θα τον μάθει. Υπάρχει λόγος για αυτό: Ο συγκεκριμένος κύριος είναι 12 χρονών αλλά έχει ύψος 2.13 μέτρα! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Ο Rioux γεννήθηκε στον Καναδά το 2006 και, όπως είναι λογικό, ασχολείται με το μπάσκετ. Ο κόσμος σιγά-σιγά τον ανακαλύπτει. Για την ακρίβεια θα έχει την ευκαιρία να τον παρακολουθήσει να παίζει κιόλας, αφού θα αγωνιστεί με την γαλλική ομάδα Frenchy Phenoms σε ένα τουρνουά για 12χρονους στην Αλμπαθέτε της Ισπανίας, όπου θα πάρουν μέρος ακόμα άλλες 11 ομάδες: Η Ρεάλ, η Φουενλαμπράδα, η Βαλένθια, η ΛαΓκούνα, η Μάλαγα, η Μούρθια, η Ρεάλ Μπέτις, η Ελβετική Ακαδημία, η Τουλούζ, η Μπάγερν και η διοργανώτρια ομάδα Λα Ρόντα της περιοχής του Αλμπαθέτε.

Ο Rioux βλέπει ήδη μία στρατιά από μάνατζερ να ασχολείται με την περίπτωσή του, με αρκετούς από αυτούς να αναμένεται να βρεθούν στην Αλμπαθέτε για να τον δουν από κοντά. Αυτό πάντως δεν του προξενεί εντύπωση, αφού πρόσφατα είδε τον μεγαλύτερο αδελφό του, Emile Rioux, να βιώνει μία παρόμοια κατάσταση, αφού είναι 15 χρονών και έχει ύψος 2.06 μέτρα!

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Rioux είχε βρεθεί στην προεπιλογή του Καναδά για ένα καμπ στο οποίο θα συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 16 και 17 ετών, χωρίς ωστόσο τότε να είναι γνωστό το ύψος του, παρά μόνο να αναφέρεται ότι είναι γεννημένος το 2006. Ένας παίκτης βέβαια με τα δικά του χαρακτηριστικά δεν μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό ακόμα κρυμμένο μυστικό, με τα ΜΜΕ του Καναδά να κάνουν την αρχή και πλέον να ακολουθεί και ο υπόλοιπος κόσμος.

Το αξιοσημείωτο πάντως στην περίπτωσή του είναι πως, σε αντίθεση με ό,τι περιμένει ο κόσμος, ο Rioux δεν δείχνει προς το παρόν να αντιμετωπίζει τα προβλήματα συντονισμού. Τουναντίον, κινείται εξαιρετικά στο γήπεδο, με κάθε κίνησή του να μοιάζει φυσική.

Δείτε ένα σχετικό VIDEO με στιγμιότυπα του πιτσιρικά από έναν αγώνα του σχολείου του:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ