ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τουρκία - Σερβία 72-79: Καρδιοχτύπησε, αλλά πήρε σημαντική νίκη στο Σινάν Ερντέμ

Τουρκία - Σερβία 72-79: Καρδιοχτύπησε, αλλά πήρε σημαντική νίκη στο Σινάν Ερντέμ
FIBA

Η Σερβία επικράτησε 79-72 της Τουρκίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σινάν Ερντέμ Ντομ. Η ομάδα του Πέσιτς απώλεσε διαφορά 21 πόντων, αλλά στο φινάλε κράτησε τη νίκη.

Η Σερβία έκανε τα εύκολα δύσκολα, όμως επικράτησε της Τουρκίας 79-72 στο Σινάν Ερντέμ Ντομ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πλέον στη βαθμολογία η ομάδα του Πέσιτς είναι στην τρίτη θέση με 2-3, όπως και αυτή του Αταμάν. Να σημειωθεί πως αγωνίστηκε και ο Βασίλιε Μίτσιτς για τον οποίο υπήρξε ανησυχία, όταν τραυματίστηκε στο ματς με την Εθνική μας.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να εκτοξεύσουν την διαφορά τους στο +19 στο τέλος του πρώτου 20λεπτου, με τον Γιόκιτς να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Μάλιστα, η διαφορά στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου έφτασε στο +21.

Η Τουρκία με 27 πόντους στην τρίτη περίοδο "ροκάνισε" τη διαφορά, πλησίασε στο σκορ και στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού κατάφερε να περάσει μπροστά, με το ματς να κρέμεται από μία... κλωστή. Μπροστάρηδες αυτής της επιστροφής ήταν οι Κορκμάζ, Οσμάν και Σενγκούν, που μαζί με τον Σέιν Λάρκιν έκαναν τη διαφορά για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Ένα τρίποντο του Κάλινιτς στο 1:37 έδωσε ξανά αέρα στους Σέρβους σε σημείο που ο αγώνας ήταν ισόπαλος, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Πέσιτς ξέφυγαν εκ νέου και στο φινάλε πήραν τη νίκη με 79-72.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο σέντερ των Νάγκετς είχε 24 πόντους σε 24 λεπτά, με 10/16 δίποντα και δέκα ριμπάουντς. Ο Τσεντί Οσμάν με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος για την Τουρκία.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-26, 17-21, 27-18, 17-14

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ